1 квітня - День сміху
03.04.17

Світ сміху – це особливий світ. Це світ, у якому навіть ваші зажурені очі раптом починають сміятися.  Сміх – один із найсильніших захисників нашого організму від негативної дії стресу, а отже – від багатьох тілесних недуг. Під час сміху в головному мозку людини виділяються гормони щастя (ендорфіни), і ми почуваємося радісно, захищеними від усяких негараздів. Той, хто любить сміятися, хто сприймає життя іронічно, ніколи не захворіє на невроз.

   Усмішка і сміх – це ворота, через які в людину може потрапити багато хорошого. Вчені довели, що сміх збуджує центри позитивних емоцій, створює хороший настрій, допомагає жити, вчитися і працювати.

   Щоб засміятись, людині потрібно напружити 17 м’язів, а щоб насупитися – аж 43! Тому веселим і усміхненим бути легше, чи не так?

Коли людина сміється – вона здолає усі труднощі, усі негаразди.

   Бібліотечні  працівники  центральної  районної  бібліотеки  Анастасія  Монастирська  і  Надія  Мулько  для  читачів презентували  книжкову  виставку «Україна  сміється»   та   огляд  літератури  «Якщо  хочете  жити  на  втіху,  частіше  помирайте  від  сміху».  Учасники  дитячого  театрального  гуртка «Сонячний  віночок»  Токарчук  Вова,  Лемець Ілля, Турчак  Віталій   -  (керівник Іщенко Тетяна  Іванівна) розповідали  гуморески,  жартували, веселилися.   

  Про  історію  виникнення  свята  розповіли  ведучі  свята -  бібліотекарі.  Адже, саме  наш український народ створив безліч жартівливих пісень, коломийок, каламбурів… У добрий час і в годину лихоліття добрий сміх не залишав наш люд. Українці вміють сміятися, створювати собі настрій, піднімати дух.

  Бо українська душа споконвіку любила веселість, забуваючи життєві негаразди і прикрощі. 

  Народний гумор особливо багато черпає із бездонної скарбниці українських сатириків Остапа Вишні, Павла Глазового, Євгена Дударя, Микити Годованця та ще багатьох інших майстрів дотепного слова.

  Де немає сміху – там немає надії на оновлення. Де немає сарказму – там немає справжньої любові до людства. Тож давайте сміятися! Хай сміх освітлює обличчя, висміює неправду!

  Гумор – це не просто сміх, це – сміхотерапія! Дейл Карнегі, який вчив людей мистецтва спілкування та досягнення успіху, склав таку ціну усмішці: вона нічого не коштує, а дає багато. Вона збагачує тих, хто її отримує, і не збіднює тих, хто її дарує. Вона триває лише мить, але пам’ять про неї може лишатися назавжди.

  Гумор – добрий сміх. Він перейнятий приязню і любов’ю до людей. Жарт, дотепне слово часто впливають ефективніше, ніж будь-які повчання. А як корисно і важливо вміти посміятися із себе! Той сміх, що не ображає, а виліковує, - виховує людину.

 
123