1 вересня у закладах освіти розпочався 2020-2021 навчальний рік
01.09.20

Мабуть, у кожній українській сім’ї цей день радісний. Адже гарний початок є запорукою вдалого навчального року, гідних успіхів у навчанні. Тож нехай він відкриє перед школярами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей!

Розпочався новий навчальний рік в умовах адаптивного карантину. За рекомендаціями МОН свято першого дзвоника проводили з обов’язковим скринінгом температури працівникам. Обов’язковим є носіння захисних масок (крім учнів 1-4 класів) під час перерв і дотримання соціальної дистанції. 

Кожен заклад загальної середньої освіти нашого району вибрав той формат свята, який можна виконати в рамках заходів безпеки, які діють в Україні.

Для наших школярів сьогодні проведено перший урок про правила безпеки в умовах пандемії нового коронавірусу. 

У закладах освіти району здійснюються усі відповідні заходи щодо безумовного виконання вимог постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року №50 «Про затвердження  протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)».

Заклади освіти району забезпечені засобами  особистої гігієни та відповідним обладнанням (рукомийниками, рідким милом, паперовими рушниками, безконтактними термометрами, дезінфекційними, у тому числі, антисептичними засобами для обробки рук, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту). Придбано пірометри та дизенфікуючі засоби.

Ми висловлюємо щиру вдячність усім, хто допомагав нашим закладам у підготовці до нового навчального року. За нинішніх умов співпраця здобувачів освіти, їхніх батьків, педагогічних працівників, іншого персоналу закладів освіти, освітянської спільноти, органів влади, громадських організацій та всіх зацікавлених сторін є необхідним і неоціненним надбанням.

Незважаючи на усі перешкоди, відділом освіти вжито ряд конкретних заходів щодо забезпечення належного функціонування освітньої галузі.

Сьогодні за парти в Чечельницькому районі сядуть 1810 учнів, серед них – 175 першокласників.

Дорогі учні, батьки, колеги! Бажаємо всім набратися терпіння. У наших силах зараз тримати цей виклик часу і продовжувати свою роботу: вчителям – учити, учням –навчатися, зростати, а батькам бажаємо щоденно відчувати гордість за своїх дітей, радіти їхнім успіхам.

Новий 2020–2021 стартує.

І нехай він буде щасливим, цікавим і безпечним для кожного з нас!!

123