Коли болить душа за село…
17.04.18

Підвести підсумки роботи за минулий рік та визначити плани на майбутнє – таким був порядок денний зборів жителів села Луги. У них взяли участь: голова РДА Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П’яніщук, начальник управління праці та соціального захисту населення Станіслав Мартинюк, начальник відділу Держгеокадастру в Чечельницькому районі Олег Кохановський, головний лікар КУ «Чечельницька ЛПЛ» Сергій Могила, дільничний інспектор старший лейтенант поліції Володимир Зварищук, орендарі.

Сільський голова Василь Голоднюк розпочав збори із нагородження найактивніших жителів села та врученням короваїв почесним гостям. Потім він детально інформував про проведену організаційну, фінансово - господарську діяльність. На сесіях сільської ради розглянуто 24 питання, надійшло 14 звернень на звітній період.

Доповідач наголосив, що населення становить 670 чоловік, з них: 123 – працюючі, малюків до 6 років – 49, 17 – відвідують садок, 48 – учні, 169 – пенсіонери, 2 – учасники бойових дій, 1 – інвалід війни, 6 – учасники бойових дій в АТО, 15 – учасники війни, 38 – діти війни, 12 – багатодітні сім’ї, в яких виховуються 43 дитини, 22 – одинокі пристарілі, за якими здійснюють догляд 2 соціальних працівники.

Василь Іванович зазначив, що план сільського бюджету виконано на 130,8%. Він ознайомив присутніх із виконаними роботами: впроваджено першу чергу проекту розміщення об’єктів альтернативної енергетики – будівництво електростанції на джерелах сонячної енергії; взяли участь в районному та обласному конкурсах проектів розвитку територіальних громад; проведено поточний ремонт містка по вулиці Гагаріна, благоустрій меморіалу Слави з улаштуванням кованого паркану та тротуарної доріжки. За рахунок власних коштів на пайових засадах проведено поточний ремонт фасаду адмінбудинку Лузької сільської ради з реконструкцією ганку. Проведено монтаж вуличного освітлення по вулиці Корольова. Також Василь Іванович зупинився на благоустрої території села та інших питаннях, які хвилюють громаду.

Підсумовуючи, сільський голова ознайомив присутніх із планом роботи на 2018 рік. Спільно з дільничним, Володимиром Зварищуком, Лузька сільська рада реагує на усні звернення громадян з питань дотримання законності та правопорядку в громадських місцях, охорони власності. Про це в своєму звіті повідомив і сам дільничний.

Усіх хвилюють питання медичної реформи. Сергій Могила ознайомив з вступом дії медичної реформи, згідно з якою за кожного пацієнта НСЗУ буде сплачувати лікарям 370 грн., за дітей до 5 і пацієнтів старше 65 років оплата буде здійснюватися в подвійному тарифі – 740 грн. Норматив навантаження на одного сімейного лікаря – 2000 пацієнтів. Він наголосив на необхідності зробити вибір та підписати договір з обраним лікарем. Також відповів на запитання присутніх.

Корисну інформацію надав Станіслав Мартинюк про соціальні пільги для учасників АТО та запросив їх подавати заяви на отримання путівок на санаторно-курортне лікування, а також на отримання путівок для їх дітей на літній період. Зупинився на питаннях про отримання субсидій тощо.

Сергій  П’яніщук  зупинився на результатах роботи районної ради,  інформував про корисність написання проектів. Також Сергій Вікторович відмітив активну діяльність сільського голови.

Підсумовуючи збори, Сергій Пустовий зупинився на питаннях реформування медичної галузі, ремонту доріг, переваг фінансової децентралізації, перспектив об’єднання громад, а також відповів на всі питання присутніх.

Збори закінчилися. А люди розходитися не поспішали. Їм хотілося ще поговорити про справи, які чекають на них, особливо із настанням весни. Тож дуже відрадно, що Лузька громада активізувалася та готова бути опорою своєму сільському голові у всіх гарних справах.

 

 

123