13 млн.грн., виділених у жовтні, розподілені на «ковідні» лікарні
04.11.20

Вінницька область з понеділка вся у «помаранчевій зоні». Кількість хворих щодня зростає. Сьогодні знову антирекорд – у 307 вінничан вперше виявлено коронавірус.
Наразі найгірша ситуація в Тиврівському районі: 364 інфікованих на 100 тисяч населення.

Але, як зазначив Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, ситуація контрольована. За його словами, лише у жовтні держава виділила 13 мільйонів гривень на кисень для ковідінфікованих вінничан.

«Ці кошти розподілені на «ковідні» лікарні області – виключно для облаштування кисневих точок і для забезпечення 80% ліжкового фонду киснем. Подали заявку на додаткові кошти для закупівлі концентрату кисню. На Вінниччині розгорнуто 1957 «ковідних» ліжок. В запасі ще 1200.Тому мова сьогодні не йде про розгортання госпіталей для хворих на Covid-19 на стадіонах області», - запевнив Сергій Борзов.

Керівник області підкреслив, що зараз питання не так в обладнанні, як у забезпеченні медичним персоналом. «Два тижні ще є для пошуку додаткового персоналу у «Фтизіатрії».

13 жовтня там розпочало роботу відділення потужністю 60 ліжкомісць для хворих на COVID – 19. Невдовзі ще на 60 ліжок мають збільшити. У новостворених відділеннях сформовані бригади анестезіологів інфекціоністів, терапевтів. До роботи у закладі були запрошені на роботу фахівці з інших лікарень області. Медичні сестри майже всі, хто працював у цьому закладі. Заклад має три відділення на трьох різних поверхах. В одному лікуватимуть пацієнтів з підозрою на Covid-19; у другому, окремому відділенні, перебуватимуть хворі з підтвердженим коронавірусом. І ще одне відділення надаватиме медичну допомогу пацієнтам із пневмоніями. Усі три відділення забезпечені кисневою магістраллю, що нині є надважливо для наших лікарень», - зазначив Сергій Борзов.

123