15 вересня - останній день для обрання спрощеної системи оподаткування
14.09.16

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує суб’єктам господарювання, які планують обрати спрощену систему оподаткування або змінити групу платників єдиного податку, що заява подається до податкової інспекції за місцем реєстрації не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. 

Додамо, це можна зробити за вибором платника особисто або через уповноважену особу, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису. 

При поданні заяви не забудьте додати до неї Розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування.

Окрім того, звертаємо увагу, що зазначену заяву можна подати під час державної реєстрації реєстратору як додаток до реєстраційної картки.

Варто зазначити, що реєстрація платників «єдинщиками» здійснюється органами ДФС протягом двох робочих днів від дати надходження зави від платника або її електронної копії від держреєстратора шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку та є безстроковою і щороку не поновлюється. 

Зауважимо, що перехід на спрощену систему оподаткування можна здійснити лише один раз протягом календарного року.

А для тих суб’єктів господарювання, які бажають відмовитися від єдиного податку та перейти на загальну систему оподаткування, нормами Податкового кодексу передбачене подання заяви не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу. Тобто, 20 вересня п.р. – останній день подання Заяви у разі відмови від спрощеної системи оподаткування.

Слід зазначити, що зазначений порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування не поширюється на сільгоспвиробників, які обрали четверту групу. 

Наразі повідомляємо, що за даними Головного управління ДФС у Вінницькій області на спрощеній системі оподаткування працюють та сплачують податки понад 41,5 тис. вінницьких суб’єктів господарювання, які обрали першу – третю групи єдиного податку.
123