Нові реформи-нова Україна
02.03.16

Децентралізація – нове слово, яке увійшло в наше життя одразу ж після останніх виборів Президента України П.Порошенка. По суті - це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів - органам місцевого самоврядування. Так, аби якомога більше прав і можливостей мали саме ті органи, які ближче до людей.

Реформа дасть поштовх до повноцінного розвитку громад – а ми всі є членами територіальних громад. Отже реформа торкнеться кожного з нас і кожної в Україні. Децентралізація призведе не лише до змін системи влади в країні. Зміни торкнуться всіх аспектів нашого повсякденного життя. Всілякі дозволи, реєстрації і посвідчення для ведення бізнесу, наприклад, можна буде отримувати на місцях. Можна буде залучати інвестиції, не чекаючи дозволу з Києва. Вирішувати, чи ремонтувати школу, утеплювати дитячий садочок, де лагодити дорогу, чи купити на кілька сіл пожежну машину – можна буде самостійно. Реформа дасть нам можливість поліпшити життя у своїй громаді і в країні у цілому. Тому можна сказати, що саме ця реформа є «реформою нашого самоврятування». Зможемо самі господарювати на власній землі без перешкод від столичних хабарників чи бюрократів. Та й жити нарешті демократично й бути не радянськими, а українськими європейськими громадянами.

Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до обговорення питань реформування  в нашому районі. Ваші позиції і бачення надсилайте в районну газету «Чечельницький вісник», або ж телефонуйте на «гарячу лінію» райдержадміністрації (2-11-79). Не будьмо байдужими, адже сьогодні ми з вами будуємо наше завтра!

123