УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 22-Ї РІЧНИЦІ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ
28.06.18

28 червня 1996 року назавжди залишиться видатною подією в сучасній історії нашого народу. Україна обрала шлях незалежного розвитку та  закріпила це в Конституції. Із прийняттям цього історичного акту український народ отримав найцінніше: право на самовизначення, а Держава стала незалежною, демократичною, суверенною та соборною.

Цьогоріч напередодні державного свята у приміщені районного будинку культури відбулися урочистості  з нагоди святкування Дня Конституції України, які розпочалися Гімном України. З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної ради Сергій П’яніщук, який у своєму виступі зазначив, що реалії суспільного розвитку спонукають нас до розуміння, що Конституція України все ж не є досконалим правовим документом. Наповнення її реальним змістом та забезпечення дієвості – актуальне завдання сучасності. "Конституція України є головним арбітром усіх наших починань, що безповоротно утверджують головний політичний вибір – законне та історичне право українців жити в дружньому, успішному, демократичному європейському суспільстві.Сьогодні науковці, політики, представники громадського сектору беруть активну участь у конституційному процесі, здійснюють напрацювання щодо вдосконалення окремих положень Основного Закону", - зазначив Сергій Вікторович. 

У цей святковий день чечельничани віншували Дорош Валентину Овсіївну - керівника хорового колективу АФ "Ольгопіль". Нагадаємо, що віднедавна Валентина Дорош - заслужений працівник культури України. Затим відбулося нагородження Почесними Грамотами: обласної державної адміністрації та обласної Ради - бібліотекаря с.Демівка Любові Бурлаки і  райдержадміністрації та районної  ради - військового комісара Чечельницького РВК Сергія  Паладія за вагомий внесок у захист прав та свобод громадян, розбудову незалежної демократичної правової держави та активну участь у громадському житті району. Святкового настрою під час заходу додали музичні вітання. Перед присутніми виступив оркестр духових інструментів с.Вербка, якому було присвоєно почене звання - народний аматорський колектив.

Після чого всі присутні мали нагоду оглянути чудову тематичну виставку «Ми віримо в твоє майбутнє, Україно», яку підготували працівники центральної районної бібліотеки.

    

     

123