Відбулась нарада щодо об'єднання громад
16.11.18

Сьогодні в залі засідань районної ради голова райдержадміністрації Сергій Пустовий провів нараду з сільськими та селищним головами щодо активізації процесу добровільного об’єднання територіальних громад у районі. У нараді також взяв участь голова районної ради Сергій П’яніщук.

На початку наради до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Сергій Пустовий: «Об’днання громад – це інструмент, завдяки якому жителі наших громад матимуть кращі можливості  і головну роль відіграє бажання і спроможність громади користуватися наданими їй повноваженнями. Ми вже пересвідчилися не одноразово у тому, що гуртом можна вирішити ті проблеми, які зараз є в медицині і освіті», - зазначив Сергій Михайлович.

Очільник району на конкретних прикладах успішних ОТГ озвучив які зміни відбулися в громадах, а це – будівництво шкіл, дитячих садочків, медичних закладів, ремонт доріг, інше.Сільські та селищний голови мали можливість отримати відповіді на питання, зокрема щодо фінансового забезпечення, медичного обслуговування, функціонування мережі закладів освіти та культури після утворення об’єднаних територіальних громад.

Голова райдержадміністрації звернувся до кожного сільського та селищного  голови з конкретними питаннями: «Хто проти об’єднання?» та «Хто не провів роз’яснювальну роботу серед жителів громади?».

Підсумовуючи зустріч, Сергій Михайлович акцентував, що наші громади не включились в процес об’єднання через пасивність керівників цих громад.

 
 
123