ЧЕЧЕЛЬНИЧАНИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
27.08.18

22 серпня Чечельниччина святкувала День незалежності України. Розпочалися заходи зранку, на центральній площі селища. Світлиці, виставки, майстер-класи – все це роботи наших талановитих майстрів. Пісні, сміх, вітання линули звідусіль. Більшість територіальних громад району взяли активну участь у підготовці до святкування. Господарі світлиць запрошували та щедро пригощали всіх присутніх.

Під час урочистостей до присутніх звернувся із промовою голова районної ради Сергій П’яніщук. – Сьогодні нас зібрала чи не найважливіша подія в історії українського народу. 27 років тому народилася нова молода держава – Незалежна Україна. Нам вистачило сил, мудрості і єдності зробити цей незворотний крок.

    Українці довели світові, що вони є народом, який здатний мати свою державу, свою самобутню історію і сам може творити своє майбутнє. Навіть у найтяжчі періоди український народ зумів зберегти незламність духу, традиції предків і твердість переконань.

    За роки своєї незалежності Українська держава пройшла нелегкий шлях від романтичних сподівань та помилок до вагомих досягнень і глобальних стратегічних орієнтирів. Ми почали жити за новими законами, які докорінно змінили весь уклад життя, всі сфери життєдіяльності суспільства. Україна ствердилась як одна з найбільших держав Європи, як надійний партнер, який дотримується демократичних принципів та норм міжнародного права.

   Напередодні Дня незалежності України вітаю усіх чечельничан з визначною подією, великою перемогою, яку здобув український народ у тисячолітній боротьбі за право будувати своє життя за власним законом.

   Висловлюю впевненість: ніякі перешкоди не в змозі позбавити українців свободи і їх власного дому. Ми – сильна нація. Ми досягнули незалежності і ми ні на крок не відступимо, аби вберегти вільну суверенну Україну для майбутніх поколінь, - зазначив Сергій Вікторович.

З вітальними словами до учасників святкування звернулися:  перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук, селищний голова Світлана Палісіка, представник делегації із Молдов – примар комуни Карпінені Іон Карпіняну та священнослужителі римо-католицької і української православної церков о.Граціан та о.Володимир. Виступаючі побажали усій громаді і Україні миру та процвітання.

За сумлінну працю, участь у громадському житті району та з нагоди 27-ї річниці незалежності України кращі трудівники району, представники територіальних громад були нагороджені Грамотами райдержадміністрації і районної ради та цінними подарунками.

Затим, глядачі мали змогу насолодитися концертною програмою, учасниками якої були представники від територіальних громад району.

Увечері на центральній площі селища була організована дискотека.

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, УКРАЇНО!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

123