Адаптація до мирного життя
20.04.16

Сьогодні, 20 квітня, в актовій залі райдержадміністрації відбувся тренінг «Психологічна підтримка учасників АТО, членів їх сімей та вимушених переселенців», який провели тренери громадської організації «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій»: практичний психолог, кризовий психолог, дійсний член ESTSS (Європейська Спільнота по вивченню травматичного стресу) Петро Вдовкін та психолог-психотерапевт, ко-терапевт навчаючих проектів Української Спілки психотерапевтів Людмила Радіонова з шкільними психологами, працівниками медичних установ, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, працівниками соціальних служб району. На даному заході був присутній голова громадської організації «Чечельницька районна спілка ветеранів АТО» Ю.Онопольський.

Відкриваючи зібрання, керівник апарату райдержадміністрації Ольга Тимофієва наголосила на необхідності психологічної підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей. Вона зазначила, що саме працівники соціальних служб району та шкільні психологи у своїй діяльності найчастіше  надають підтримку дітям вимушених переселенців, захисникам України та членам їх сімей.

П.Вдовкін зазначив, що 23,8% із числа демобілізованих заважають повернутися до звичного життя спогади про військові дії. Тому так важливо допомогти колишнім бійцям, трансформуючи набуті навики у мирне життя.

Л.Радіонова вказала на психологічні засоби та інструменти відновлення комбатантів (колишніх бійців, мирного населення, що потерпало під час обстрілів), які можуть використовувати у своїй роботі соціальні працівники.

Петро Вдовін та Людмила Радіонова сьогодні також зустрілися із демобілізованими бійцями АТО та членами їх сімей, проживаючими в с.Ольгопіль.

 Організувала тренінг, який буде проходити протягом двох одноденних сесій (20-21 квітня) Чечельницька райдержадміністрація. Всі бажаючі мали можливість придбати книгу «Ми пережили: Техніки відновлення для сімей, військових, цивільних та дітей». По завершенні тренінгу шкільні психологи та соціальні працівники отримають сертифікати.

           

123