А.Гончар: Про роботу оперативно- рятувальної служби району
22.01.20

Станом на 31.12.2019 року в районі зареєстровано 122 виїздів по сигналу тривога, аварійно-рятувальні роботи 6, пожежно тактичні заняття 48, на пожежі 49, економічні втрати від яких склали 2 млн. 403 тис. гривень,  з них прямі матеріальні збитки 1 млн. 103 тис гривень. Під час пожеж протягом 2019 року загинув один мешканець смт. Чечельника Іващенко Сергій Анатолійович 63 р-н, причина  виникнення пожежі: коротке замикання (загорівся телевізор).

 

З початку 2020 року на території району сталося 2 випадки суїциду, один з  яких - смертельний (с. Бондурівка).

Підрозділом проводиться робота щодо попередженню загибелі на воді, спільно з відділом надзвичайних ситуацій Чечельницької РДА в зимовий період було проведено спільне навчання в січні 2019 року по рятуванню людей на льоду,  також проводилась роз’яснювальна робота щодо попередження загибелі людей на льоду, випущено та роздано 94 листівки та дано 8 заміток в районну газету Чечельницький вісник, 32 виступів по Лада радіо  щодо правил поведінки на льоду в зимовий період.

Протягом січня-липня 2019 року було здійснено перевірку 20-ти захисних споруд, де встановлено що значна кількість захисних споруд знаходиться в незадовільному стані, а деякі помилково включені до фонду захисних споруд.

З настанням весняного-літнього періоду було опубліковано 4 замітки в районній газеті «Чечельницький вісник» попередження виникнення пожеж в екосистемах та під час жнивної компанії, та замітку щодо запобігання отруєння грибами.

З 6 виїздів на аварійно-рятувальні роботи 3 виїзди було здійснено в зимовий період по витягуванню автомобілів та автобусів з снігових заметів.

З інспекторським складом ДСНС району було здійснено 120 планові перевірки об’єктів різних фори власності. Під час перевірок запропоновано до усунення 1400 порушень правил пожежної безпеки, з них усунено на даний час 615. Складено 94 адміністративних протоколів на керівників об’єктів та на інших посадових осіб  за порушення правил пожежної безпеки.

Проведено профілактичне відпрацювання 15 сільських рад району.

Аварійно рятувальним підрозділом Чечельницького району постійно проводиться моніторинг надзвичайних ситуацій на території Чечельницького району також  постійно проводиться звірка з районними службами, щодо виникнення надзвичайних подій та ситуацій.

         На даний час підрозділ працює в цілодобовому чергуванні проводить звірку з організаціями району та реагує на виклики на НС та пожежі.

         Також в 2020 році головним управлінням ДСНС у Вінницькій області заплановано контрольне коплексне інспектування району по забезпеченню заходів пожежної техногенної безпеки та цивільного захисту. 

Начальник Чечельницького районного сектору підполковник служби  цивільного захисту Анатолій ГОНЧАР 

 
 
123