Актуально: створення центру надання допомоги учасникам АТО
14.01.16

14 січня 2016 р. під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Беседи Ольги Віталіївни відбулось громадське обговорення по питанню створення та функціонування районного центру надання допомоги учасникам антитерористичної операції.  Зібрання проводилось за участю представників управлінь, служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідальних за соціальний супровід учасників АТО, охорони здоров’я, райвійськкомату, ЗМІ. Для обговорення даного питання запрошувались також голова селища Палісіка Світлана Андріївна, представник благодійного фонду «Мирна Україна» Нич Світлана Миколаївна та голова районної громадської організації «Чечельницька районна спілка ветеранів АТО» Онопольський Юрій Григорович.
Заступник голови райдержадміністрації Беседа Ольга Віталіївна ознайомила присутніх із дорученням першого заступника голови облдержадміністрації за результатами зустрічі учасників антитерористичної операції з представниками окремих підрозділів облдержадміністрації, обласного військового комісаріату, яка відбулась 25 грудня 2015 року. Ольга Віталіївна акцентувала увагу на тому, що згідно даного доручення керівництвом області поставлено завдання в чітко встановлені строки за результатами громадського обговорення створити в населених пунктах Вінниччини центри допомоги учасникам антитерористичної операції та призначити керівників (радників) центрів, які координуватимуть роботу окремих структурних підрозділів в напрямку всебічної соціальної підтримки даної категорії населення. Крім того, було поінформовано про допомогу, яка проводилась для учасників АТО та їх родин протягом минулого року в нашому районі. Так, на виконання комплексної програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на сході України, розробленої управлінням праці та соціального захисту населення РДА, з місцевого бюджету на різні потреби учасників АТО, на оздоровлення, харчування дітей тощо було виділено близько 800 тис. грн. Спільно з відповідальними службами району, волонтерами систематично проводились зустрічі з учасниками АТО та їх родинами з метою психологічної допомоги, яка їм так необхідна.
В ході громадського обговорення  було заслухано інформацію всіх  присутніх на зібранні, кожен висловив свої погляди на створення центру та використання методів роботи для його дієвості. По закінченню зібрання були прийняті відповідні рішення, серед яких : на виконання доручення облдержадміністрації  розробити розпорядження голови РДА, згідно якого розпочне свою діяльність районний центр надання допомоги учасникам АТО. До складу центру входитимуть 4 відповідальні особи з числа громадськості та представників органів виконавчої влади району, які працюватимуть на добровільних засадах.
 
 
123