Анатолій Ланецький : звернень в 2018 році побільшало
25.01.19

Протягом 2018 року на адресу районної державної адміністрації від громадян району надійшло  301 звернення. В порівнянні з аналогічним періодом 2017 року кількість звернень збільшилась на  68 одиниць.

          З вищестоящих органів виконавчої влади надійшло 158 звернень. 

          На особистому прийомі у керівництва райдержадміністрації побувало 143 громадяни.

          У структурі звернень переважають заяви -  98%,  скарги та пропозиції - 2%. Найбільше звернень з соціального захисту - 260, питань аграрної політики та земельних відносин та охорони здоров’я по – 14, комунального господарства - 6,   питання житлової політики, питання праці і зарплати – 21. В порівнянні з аналогічним періодом 2017 року зменшилась кількість  колективних звернень.

        Слід зазначити, що згідно поданих заяв, 153 громадян отримали матеріальну допомогу на загальну суму  110 тисяч  гривень.

        Більшість  звернень надходить від мешканців сіл: Вербка - 35, Ольгопіль – 28, Тартак – 31, Демівка та Стратіїївка по 12, Чечельник – 119, що свідчить про  неналежне організаційне забезпечення роботи із зверненнями громадян, недостатню роз’яснювальну та правову роботу серед населення.       

Всі звернення, що надходять до райдержадміністрації, розглядаються  керівництвом та надаються відповідні доручення виконавцям. Авторів звернень завжди повідомляються про результати розгляду. 

Крім того, головою райдержадміністрації взято під особистий контроль розгляд звернень та забезпечення проведення першочергового особистого прийому  жінок, яким присвоєно Почесне звання  «Мати-героїня», інвалідів  Великої Вітчизняної війни та  праці.

Для підвищення ефективності роботи із зверненнями громадян та для надання кваліфікованої консультації під час проведення особистих прийомів громадян головою райдержадміністрації та його заступниками запроваджено участь у розгляді звернень фахівців управлінь, відділів, інших структурних підрозділів Чечельницької районної державної адміністрації.

Крім того, керівництвом райдержадміністрації розроблені та запроваджені конкретні заходи прямого, конструктивного діалогу між владою та громадянами. Зокрема, продовжують постійно проводитись зустрічі районного керівництва з мешканцями відповідних територіальних громад. В 2018 році голова райдержадміністрації із заступниками, керівниками районних служб побували на сходах громадян в 15 громадах району, на яких жителі мали можливість вирішувати свої  проблемні питання безпосередньо на місці.

        Повторних звернень на адресу райдержадміністрації в 2018 році не надходило. 

Керівництвом районної державної адміністрації постійно приймаються практичні заходи по покращенню роботи при розгляді звернень громадян.

 
 
123