Анатолій Олійник : "Для мене особисто принципова позиція забезпечити

 

Анатолій Олійник: «Для мене особисто принципова позиція забезпечити справедливі і чесні вибори»
В область прибула група довгострокових спостерігачів місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі для спостереження за процесом підготовки до позачергових виборів Президента України, що відбудуться 25 травня 2014 року. Під час зустрічі голови облдержадміністрації Анатолія Олійника з представниками ОБСЄ, сторони обговорили особливості соціально-політичної ситуації в Україні і в регіоні, а також питання моніторингу виборчого процесу та забезпечення прозорості на Вінниччині. 
Анатолій Олійник висловив сподівання, що співпраця обласної влади з міжнародними спостерігачами буде плідною та конструктивною. З свого боку керівник області пообіцяв допомогти у вирішенні будь-якого проблемного питання в роботі місії. «Всі ті процеси, які відбуваються в Україні підняли на досить високий рівень патріотичний дух наших людей. І для мене особисто принципова позиція забезпечити справедливі і чесні вибори. А від так, на обласному рівні зробимо все, що від нас залежить, аби забезпечити вільне та демократичне волевиявлення наших мешканців. Тому прикладу максимум зусиль для того, щоб порушень з боку органів влади під час виборчого процесу не було. А за порушення законодавства винні особи понесуть відповідальність» - зауважив очільник виконавчої гілки влади. 
Також голова облдержадміністрації Анатолій Олійник запевнив представників ОБСЄ, що проблем з організацією виборів на Вінниччині не буде. «Все, що стосується матеріально-технічної бази задля роботи виборчих комісій: надання приміщень, телефонний зв’язок, оргтехніки, транспорту буде забезпечено вчасно. Сама основна проблема для України - це демократичність волевиявлення і прозорість виборчого процесу. І прошу вас звернути увагу, саме на цей аспект» - підкреслив Анатолій Олійник. 
Як повідомив один із довгострокових спостерігач за виборами в Україні Макс Елдон Гоу, вони уже провели декілька робочих зустрічей з представниками влади, громадських організацій та партій. «Всі з ким ми зустрічалися нас запевнили, що початковий етап підготовки до виборів розпочався і всі відкриті до співпраці, то ми маємо надію, що воно так і буде» - зауважив Макс Елдон Гоу
Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА