Арсеній Яценюк зустрівся із заступником Генерального секретаря

 

Арсеній Яценюк зустрівся із заступником Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань, Координатором надзвичайної допомоги Стівеном О'Браєном

У понеділок, 2 листопада, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся із заступником Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань, Координатором надзвичайної допомоги Стівеном О’Браєном.
Під час зустрічі обговорено гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, а також питання, пов’язані із захистом, задоволенням потреб і наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам та українським громадянам, які проживають у зоні АТО. 
Як підкреслив Стівен О’Браєн, ООН та всі її структури підтримують Україну та залишатимуться надійним партнером нашої держави. Він відзначив зусилля Уряду України задля вирішення нинішніх складних соціальних і гуманітарних викликів, надання допомоги постраждалим та полегшення перевезення гуманітарної допомоги через лінію розмежування.
Україна високо цінує допомогу Організації Об’єднаних Націй і надалі розраховує на консолідацію міжнародного співтовариства для допомоги українським громадянам, які постраждали від агресії Кремля і опинилися заручниками російських терористів, наголосив Арсеній Яценюк. 
Глава українського Уряду закликав до посилення міжнародного тиску на керівництво Російської Федерації для забезпечення виконання Мінських домовленостей і подолання будь-яких перешкод з боку російських бойовиків для допуску української і міжнародної гуманітарної допомоги для наших громадян.
Окремо співрозмовники обговорили актуальні проблеми процесу мирного врегулювання та практичні питання подальшої співпраці.