Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту повернутися до голосування

 

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту повернутися до голосування за законопроект щодо контролю держави над акціонерними товариствами

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до народних депутатів України повернутися до голосування за проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту майнових прав акціонерів (№1839). Про це він заявив на засіданні Верховної Ради України у вівторок, 10 лютого.
Глава Уряду України також закликав членів Парламенту України проголосувати закон про відповідальність власників банків за пов’язане кредитування, виведення коштів з банківських установ «і за те, що потім на державу покладають відповідальність за власників банків, які розкрали банківські установи».
Арсеній Яценюк висловив переконання, що новопризначений Генеральний прокурор України матиме відповідні інструменти «як для відновлення контролю над державною власністю, так і притягнення до кримінальної відповідальності власників банків, які нанесли збитків державі і громадянам України».
Нагадаємо, вранці за проект закону щодо забезпечення захисту майнових прав акціонерів №1839 віддали голоси лише 175 народних депутатів.