АТО: герої не вмирають
07.09.17

У рамках засідання клубу «Краєзнавець»  в ЦРБ проведена зустріч «України вірний син» з  родиною Халус.  Гарного  сина Руслана виховали  Світлана  Іванівна  і  Петро Федорович. Плекали змалку чесність і хоробрість, навчали     любові до  Україну,  підготували  патріота, виховали  справжнього  борця за  волю і незалежність держави.  Чільне  місце в родині відведено   навчанню.  Адже  мати захисника – педагог,  ось  і навчався  Русланчик у  мами  любові і  поваги до   мудрого  слова. Тому і виріс  порядним і ввічливим, цілеспрямованим і активним. Прагнення  навчатися вело  його і в бібліотеку. Скільки  літератури було перечитано  Русланом!  З  радістю  він  ділився  про  прочитане з  однолітками.  Світлана Іванівна сприяла  залюбленості  сина в  книги, тому  поповнювала  і  власну  бібліотеку,  купуючи  пригодницькі  романи,  класику,  вірші, і, звичайно, книги патріотичного  спрямування. Тому  виріс  Руслан  Петрович самостійним, цілеспрямованим юнаком, який  відкрито  вважав  своїм  обов’язком – захист    недоторканості й безпеки держави,  а  людям бажав миру і спокою,  Руслан Петрович  присвятив  себе нелегкій  професії -  військового. В час війни на сході України, коли  реальна загроза нависла  над  державою,  юнак  не  відсиджувався дома,  а поспішив  на  боротьбу з завойовниками…  

   Уже  3  роки як він не з нами… Хоча, здається, наша пам’ять  до подробиць бачить  його  загадкову  посмішку,  розумні оченята і впевнений  погляд  благородних  зіниць, які  не здаються, не минають. Подяка  Батькам  за   такого  сина, і книгам, які навчали патріотизму і  самовідданості.

   Власну родинну  бібліотеку  Світлана  Іванівна  і  Петро Федорович  Халус подарували   бібліотеці.  Для  того,  щоб  виховати  справжніх патріотів  і  не  звестися  Славі  України!!!  Саме  книги  формуватимуть у молоді стійкість, мужність, готовність до подвигу, самопожертви, самопідготовки і самовиховання, вихованню почуття патріотизму, любові до України, бажання відстояти її незалежність і соборність, наслідування кращих традицій.   Зворушливо  тримати в руках книги, прочитані  Русланом, з  любов’ю та турботою бібліотекарі  зберігатимуть та  передаватимуть  пам’ять про героя  з книг. Батьки  побажали, щоб  виросло  ще  не  одне  покоління  патріотів, зміцнюючнюючи  націю і народність.

    Проведена  працівниками  бібліотеки  година мужності «Пам’ятаймо героя АТО», закликала бути гідними громадянами, любити свою батьківщину, берегти її волю і незалежність.  Під час проведення заходу загиблих героїв АТО вшанували хвилиною мовчання. 

123