«Батьківське серце»
08.09.20

Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України» започаткувала всеукраїнський проєкт «Батьківське серце»: іменний пам’ятний кулон у вигляді серця отримують діти, батьки яких загинули в зоні бойових дій на сході України, захищаючи її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

5 вересня 2020 року в Будинку офіцерів м. Вінниці дітям Вінниччини, які втратили своїх батьків у російсько-українській війні, вручили символічні срібні серця-обереги. Під стукіт серця та гасло «Герої не вмирають!» діти отримують від президента спілки та учасника АТО Павла Жебрівського іменні кулони, на яких написане прізвище їх батька. Татове серце відтепер буде у них на грудях разом з хрестиком, як оберіг. Отримали такі обереги і 5 дітей із Чечельника.

"На нашу думку мало приділяється уваги як сім’ям, так і дітям загиблих. Було започатковано ініціативною групою "Братерство України" цієї відзнаки. Спочатку в нас було декілька таких проєктів стосовно батьківського серця, були різні дімки і по назві: "Пурпурове серце" і "Мамине серце", але зійшлись на "Батьківському серці", - каже голова військової цивільної спілки "Бойове братерство України" Леонід Клемчук.

"Коли ми задумували цей оберіг, це частинка батька, має бути завжди біля серця кожної дитини. Оце батьківське серце, обрамлене вінком із краплинкою крові має насправді бути непросто кулоном, має бути оберіг. І завдання, яке бойове братерство поставило перед собою, це кожній дитинці загиблого героя по всій Україні вручити ось це батьківське серце", - розповідає президент військово-цивільної спілки "Бойове братерство України" Павло Жебрівський.

Срібне серце у терновому вінку із краплею крові тримає у руках Мар'яна Безкоровна.

Народний проєкт Всеукраїнський Рух «Батьківське серце» спрямований на увічнення пам’яті про Героїв, які віддали своє життя за незалежність України. Ця відзнака від побратимів, від народу України, від родин Героїв. «Пам’ятай, ми завжди поруч». 

123