Бібліотека - про права людини
16.12.19

У далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини.
Загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства. Цим документом закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття. Процес формування прав людини пройшов довгий шлях свого розвитку, тісно пов'язаний з історією розвитку суспільства. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.
Сьогодні в ЦРБ завітала завідувач сектору з питань державної реєстрації Прилуцька Любов Петрівна, яка провела бесіду щодо речових прав на нерухоме майно.
Також завдяки роботі клубу "Право", керівником якого є Анастасія Сергіївна Монастирська, організовано виставку «Законодавство України», в якій міститься література про права людини.
Цей День є безумовним нагадуванням про те, що кожен громадянин своєї країни, чи то політик, державний діяч, чи то правник або лікар, виконуючи покладені на нього функції повинен працювати у першу чергу в ім’я людини.

 

123