Святкувала Бритавка
27.09.18

22 вересня жителі села Бритавка  відзначали День партизанської слави та День села. Традиція відзначати День партизанської слави пов'язана з тим, що під час Великої Вітчизняної війни в лісах біля села діяв партизанський загін "Луч - 13".Жителі села надавали допомогу партизанам і чимало з них брали участь у партизанському русі. До наших часів завдяки старанням бритавчан збереглася партизанська землянка, як згадка про ті події.

Сонячна  погода в цей день  сприяла тому, щоб День села  був відзначений на високому рівні. Центром проведення заходу став сільський Будинок культури, який був святково прикрашений стрічками та повітряними кульками. Розпочалося святкування з привітання голови села Віктора Жовтяка усіх учасників та гостей дійства, вручення подарунків жителям села. Запашним короваєм бритавчани зустріли заступника голови районної ради Наталію Крук, яка звернулася до них з вітальним словом, та директора ТОВ "Чечельницьке " Володимира Шевчука.

Цікавою та насиченою була концертна програма в якій крім місцевих аматорів взяли участь самодіяльні колективи з сіл Каташина та Івашкова Кодимського району Одеської області.Жителі не шкодували оплесків для учасників концерту. В залі ніде було яблуку впасти. Активно відвідувати всі заходи, що проводяться в сільському Будинку культури - одна із особливостей Бритавської територільної громади . Під час святкування всі мали можливість почастуватися стравами української кухні , запашною юшкою. Завершилося свято дискотекою.

    

  

123