Чай частуй та не сумуй!
20.12.16

  Познайомили читачів з цілющими властивостями чаю, прищепили навички етикету в дитячій бібліотеці на святкуванні дня чаю, яке відбулося  15 грудня у Міжнародний день чаю. Ідея створення дня чаю належить Центру з Освіти і Спілкування, народившись в світлих головах співробітників даної організації дуже давно. В життя вона була втілена тільки 8 років тому, після неодноразово повторюваних протягом двох років дискусій міжнародного рівня на Всесвітніх громадських форумах.  Відповідно, прийняте з приводу організації свята рішення офіційно стосувалося не всієї планети, а лише тих держав, що займаються «чайним бізнесом - прибутковим і таким корисним для здоров'я громадян. Крім вищезазначених держав, сировину для приготування смачного напою збирають і поставляють на торговельні майданчики світу Китай, Кенія, Малайзія, Шрі-Ланка і багато інші країни, що володіють досить сприятливими для вирощування чаю природними умовами.

Дата свята «Міжнародний день чаю» була обрана з умислом. 15 грудня передує 16-го числа, а 16 грудня 1773 року увійшло в історію під гучною назвою «Бостонське чаювання».  

  Про  історію виникнення, корисні  властивості чаю, жартівливі пісні 19 століття про чай, культуру вживання цього напою і проведення чайних церемоній в Японії, Монголії, на Тибеті  дізнавалися читачі дитячої бібліотеки завдяки  настановам Печарської Наталки Олексіївни, завідуючої   книгозбірні для дітей та  Картоєвої Ольги Володимирівни, бібліотекаря закладу.  Із захопленням  і  цікавістю  діти  розгадували загадки про чай.  Лікувальні властивості  напою та прислів*я про чай, вікторину та гру у веселих кухарчуків захоплено провели  бібліотекарі з юними  любителями  цілющого напою.

    Після  всіх ігор та консультацій  всі разом  пили смачний напій з печивом та цукерками  в бібліотеці.

123