Чечельниччина – багата талановитими людьми
26.06.17

          Мистецтво вишивки – це давня українська традиція. Споконвіку наші предки прикрашали вишиваними рушниками свої оселі, ними матері благословляли в далеку дорогу та на шлюб. Сучасна вишивка зберігає свій духовний світ, поглиблює образну змістовність і доводить, що народне мистецтво, як і народна пісня – це велике надбання нашої культури.

             В центральній  районній  бібліотеці презентовано персональну виставкуробітЛюбові Миколаївни  Бурлаки, бібліотекаря  Демівської   сільської  бібліотеки, за назвою  «І кожна вишивка – частина мого серця». Любов  Миколаївна є учасником творчих акцій, виставок-ярмарків, обласних фестивалів, оглядів народної творчості, має персональні виставки в районній  державній  адміністрації.  До  уваги  відвідувачів  в  бібліотеці представлено  25 картин, ікон, які вигаптувані невтомними  руками і вимріяні серцем та думками  мисткині.

Захоплення вишивкою Любов Миколаївна  Бурлака  перейняла від мами і пронесла цю любов  через все життя, як пам’ять про неньку. Тематика її робіт – різноманітна, проте  важливе місце у її творчості займає релігійна тема.  І всі  роботи  стають  шедеврами, адженосять у собі тепло рук та безмежну любов жінки, тому щовсі вони створені з душеюінасолодою! Крім рушників, майстриня вишиває ікони, портрети, пейзажі, натюрморти, скатертини та серветки!  Жінці притаманні невтомність у творчості, пошук, любов та бажання передати красу рідного краю, своєї родючої, мальовничої Батьківщини. Завдяки невтомній праці Любові Миколаївни  культура нашого краю та українського народу ніколи не згасне та не зникне.

    Запрошуємо всіх бажаючих  ознайомитися з  творчістю  майстрині  в   центральній  районній  бібліотеці!!!  

   

123