Чечельниччина- у вишиванках
17.05.19

Свято —  День вишиванки хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Отже, тепер кожен третій четвер травня,  ми вдягаємо  це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь –вишивальниць), демонструючи цим приналежність до своєї нації, що зберегла не тільки свої традиції й ремесла від знищення, а й саму себе від асиміляції. 

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. 

У зв’язку з цим, проводяться відповідні заходи, оформляються книжкові виставки – інсталяції «Вдягни, дитино, рідну вишиванку. І українцем йди у білий світ», яку можна побачити протягом тижня у центральній районній бібліотеці для дорослих, виставка - експозиція «Чарівна краса вишиванки»,  представлена для всіх охочих у центральній дитячій бібліотеці. Для відвідувачів ЦРБ була проведена бесіда «А я іду по світу в вишиванці», яку підготувала Мулько Надія Арсенівна. Слухачі познайомилися з історією виникнення мистецтва вишивання, створення української вишиванки та дізнались багато цікавого про українські традиції. У РБК також було організовано тематичну бесіду «Українські вишиванки - наче райдуги світанки», в якій організатори наголосили, що українська вишиванка є знаковим національним одягом і хоча ми майже забули про магічну силу дивовижних візерунків на вишиванках, але їхня сила краси, як і раніше, зачаровує кожного.

Сьогодні працівники управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації і районної ради одягли вишиванки, а в приміщенні райдержадміністрації розгорнулась виставка вишитих рушників Любові Бурлаки.

 
 
123