Чечельниччина відзначала День Перемоги
10.05.16

9 травня жителі та гості нашого району святкували День перемоги у Другій світовій війні. Урочисті заходи відбувалися в селищі, біля Меморіалу Слави. На урочистостях були присутні: голова райдержадміністрації С.Пустовий, голова районної ради С.П’яніщук, селищна голова С.Палісіка, голова ветеранської організації В.П’яніщук, настоятель римсько-католицької церкви о.Петро, учасник АТО В.Шумило, ветерани війни та учасники АТО, громадськість району.

Виступаючи перед зібранням Сергій Михайлович зазначив, що сьогодні всі зібрались, щоб урочисто відзначити дві пам’ятні історичні дати – День пам’яті та примирення і 71 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, визначених Указом Президента України П. Порошенком від 8 квітня 2016 року. Цей день символізує не лише тріумфальну перемогу, а й пам'ять про мужніх ветеранів та загиблих воїнів, які поклали своє життя заради спільної справи, заради наступних поколінь. У протистоянні з нацизмом вирішувалась доля всієї світової цивілізації, її майбутнє.

За мужність, проявлену в боях, 2,5 млн. українців були нагороджені медалями та орденами, 2070 – удостоєні звання Героя Радянського Союзу. Дорогу ціну заплатили за Перемогу і жителі Чечельницького району. Біля 5 – ти тисяч чечельниччан не повернулись із  кривавих доріг Великої Вітчизняної війни, 23 уродженця району загинули в битвах з ворогом в партизанських загонах, 69 підпільників та мирних жителів страчені  карателями, понад 500 чол. замучені в єврейських гетто.

З промовою до ветеранів звернувся голова ветеранської організації селища В.П’яніщук. Віктор Павлович подякував від імені чечельччан за мир в Україні і побажав їм міцного здоров’я і довгих років життя.

Валерій Шумило у своєму зверненні до учасників АТО наголосив, що наші ветерани – це діди й прадіди наші. Ми виховані на їх подвигах і героїзмі, тож захищати кордони України сьогодні – це священний обов’язок кожного.

Далі відбулася концертна програма, підготовлена районним будинком культури та покладання квітів до пам’ятника загиблим у Другій світовій війні.

                           

 

123