Чечельницькому територіальному центру-30!
31.10.19

29 жовтня, поточного року голова районної державної адміністрації  Сергій Пустовий, голова районної ради Сергій П’яніщук, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району Любов Гарник, голови селища та сіл, працівники територіального центру, гості та громадськість району взяли участь у святкуванні 30-ти річчя з дня заснування Терцентру.

Основними завданнями Територіального центру є: забезпечення якісним соціальним обслуговуванням громадян, які цього потребують, надання необхідної допомоги людям похилого віку в адаптації до сучасних умов життя, створення можливостей для розширення кола спілкування та обміну досвідом, формування активної соціальної позиції в суспільстві.

Перед присутніми виступила директор Центру – Любов Гарник. « У територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чечельницького району функціонують чотири відділення, а саме: відділення соціальної допомоги вдома, відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, відділення денного перебування,  відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Щороку у всіх територіальних громадах Чечельницького району проводяться  тематичні вечори-зустрічі   з громадянами похилого віку та особами з інвалідністю, приурочені до державних та релігійних свят. В ході зустрічей Центром організовано майстер-класи по бісероплетінню, в’язанню крючком килимків,  вишивку  хрестиком та інше. Щоразу це дійство нове, але притаманне тільки нашому регіону народними обрядами, автентичним вбранням та Чечельницькою гостинністю.

         Територіальним центром  проводились  обстеження матеріально-побутових умов проживання ветеранів війни, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян  з метою вивчення їх потреб у наданні соціальних послуг та надання відповідної допомоги.   

         Основна мета нашої діяльності - це допомога отримувачам послуг, їх сім’ям та родичам справитися з соціальними, економічними проблемами та труднощами, пов'язаними з оточуючим середовищем, зберегти незалежність і можливість жити в громаді нормальним життям настільки, наскільки це можливо», - зазначила Любов Григорівна.

Також до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Сергій Пустовий, який зазначив, що працювати в соціальній сфері сьогодні не легко. «Замало бути професіоналом своєї справи, треба володіти ще й неабияким терпінням та витримкою. Ваша робота пов’язана не тільки з фізичними та емоційними навантаженнями, а й з нервовими стресами. Від професіоналізму, уміння співчувати чужому болю, знаходити потрібні слова, реагувати на біду та складну життєву ситуацію іноді залежить життя та здоров’я Ваших підопічних. Завдяки мудрості, терпінню та увазі Ви щоденно даєте цим людям надію на завтрашній день», - зауважив Сергій Пустовий.

У своєму зверненні голова районної ради Сергій П’яніщук подякував соціальним працівникам за їх невтомну турботу і додав, що з районного бюджету заплановано виділити 10 тис. грн для покращення матеріального стану Центру.

Колектив та кращі працівники Територіального центру були нагороджені грамотами і подяками районної державної адміністрації і районної ради, обласного Центру і профспілок, ветеранської організації і, власне, установи.

Линули вітання й від колег із Піщанського району, які прибули на свято.

А свято вдалось на славу! Працівники Територіального центру прибрали актову залу районної ради сучасними та старовинними вишиванками і хустинами, створили автентичні куточки і інсталяції, квіткові і овочево-фруктові композиції.

Святкового настою додали й працівники відділу культури, які презентували гарну концертну програму.

 

123