Чергова зустріч з прийомними батьками
24.01.20

20 січня 2020 р. Чечельницьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено групу зустрічі для прийомних батьків. На початку зустрічі директором Центру Т. Фаренюк обговорено організаційні питання стосовно тематики груп зустрічей на 2020 рік, навчання для прийомних батьків з метою підвищення їх виховного потенціалу. Також в ході зустрічі психологом  Центру  І. Трачук та педагогом соціальним Центру К. Лисенко проведено тренінгові заняття на тему: «Вплив темпераменту на формування характеру та поведінку дитину»,  мета та завдання якого – підвищення обізнаності учасників групи щодо властивостей різних типів темпераменту, відпрацювання  навичок спілкування з урахуванням особливостей характерів та різних психотипів, а також визначення стратегії виховання різного типу.

 Також спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Л. Стрільчук надала змістовну інформацію про усиновлення, а також наголосила, що прийомні батьки мають право на першочергове усиновлення дітей, які виховуються в їхніх родинах.

 А по завершенню заступник директора Центру Н. Дорожанська усім учасникам надала  пам'ятки щодо вікових особливостей виховання підлітків, корисні поради про те, як відповідати на "гострі" запитання дітей та запропонувала літературу для опрацювання даної теми.

Районний центр соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді   

123