Четверо дітей можуть залишитися без батьків
25.04.18

      Від початку року службою у справах дітей райдержадміністрації підготовлено 2 позови про позбавлення батьків батьківських прав. Четверо малолітніх дітей Чечельницького району із двох сімей можуть залишитися без батьківського піклування. Їх подальшу долю вирішуватимуть судові органи. Аби вберегти маленьких жителів нашого району від сирітства при живих батьках, попередити праворушення неповнолітніми сектор опіки та піклування надає підтримку всім дітям, які попали у складні життєві обставини.

    Тримається на особливому контролі захист прав та інтересів дітей, батьки яких постраждали під час Революції Гідності та в зоні проведення антитерористичної операції; дітей-переселенців з АРК Крим, Донецької та Луганської областей. 

   Забезпечується участь дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в тематичній літній оздоровчій зміні. Станом на  1.04.2018 р. троє дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування оздоровлено в таборі  «Артек».

   Протягом 3 місяців 2018 р. проведено 2 лекції  серед учнівської молоді в навчальних закладах району щодо відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства та вчинення злочинів і адміністративних правопорушень, пов’язаних з наркотиками. Протягом 3 місяців 2018 р. проведено 7 рейдів «Нічне селище», «Канікули», « Діти вулиці», а також протягом кварталу службою у справах дітей спільно із центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді проведено обстеження умов проживання дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території району.

Лариса Стрельчук - головний спеціаліст сектору опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації                                        

123