Цьогоріч для 19 родин загиблих військовослужбовців Вінниччини та двох

 

Цьогоріч для 19 родин загиблих військовослужбовців Вінниччини та двох бійців, які отримали інвалідність в зоні АТО планується закупити житло

На Вінниччині шість родин загиблих в АТО військовослужбовців вже отримали житло - 5 квартир у Вінниці та одну в Могилеві-Подільському.

Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко під час щотижневої наради у голови облдержадміністрації. 

«Для закупівлі житла сім’ям загиблих військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, з резервного фонду державного бюджету виділено майже 1, 670 млн гривень. З обласного бюджету було виділено додатково майже 900 тисяч гривень. Відтак, минулого року вдалося для родин загиблих військовослужбовців Вінниччини закупити п’ять квартир у Вінниці та одну – в місті Могилів-Подільський», - повідомив Сергій Вовченко.

Цьогоріч область отримала субсидію з державного бюджету на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І–ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у операції, та потребують поліпшення житлових умов. Тож, як зауважив Сергій Вовченко в поточному році, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України , на Вінниччині планується придбати житло для 21 родини. 

«Здійснюється закупівля житла для 19 родин загиблих військовослужбовців та двох бійців, які отримали інвалідність, відстоюючи цілісність держави на сході України. Попередньо проведені розрахунки показують, що даних коштів недостатньо, не вистачає майже 4, 5 мільйони гривень. Проблема в тому, що при розрахунках Міністерством соціальної політики було враховано вартість одного квадратного метра житла вартістю у 6906 гривень, на сьогодні вона значно вища. Тому ми проводимо моніторинг стану житла по всій області. І будемо шукати шляхи, як вирішувати дані питання» - зауважив Сергій Вовченко. 
 
Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА