"Демівчанка" - на першому національному

Багата на талановитих людей наша ненька Україна. Народ український всебічно обдарований, працьовитий та співучий. А співають українці про все: про радість і про горе, про кохання і розлуку, про любов і відданість рідній Україні.

Зберігає наш народ споконвіку свої звичаї та традиції, і передає їх із покоління в покоління.

Зберігає уже більше 35 років звичаї та традиції нашого регіону і демівський самодіяльний "народний" фольклорно-етнографічний колектив "Демівчанка". Учасники колективу люблять і вміють співати українські народні пісні: пісні, які їм співали їх матусі і бабусі, а тепер вони їх співають не лише для своїх односельчан, але й для жителів району та області. Адже цей колектив неодноразово брав участь у районних і обласних заходах, фестивалях.

А 19 травня колектив "Демівчанка" вдруге з'їздив до міста Київ на зйомки передачі "Фольк-Мюзік", оскільки українська народна пісня "Полинок" вийшла переможцем тижня, і вони потрапили на зйомки фіналу. Із запропонованих учасниками колективу українських народних пісень, на фінал була відібрана пісня "Повій вітре на Вкраїну", слова якої під впливом подій, що на даний час відбуваються в нашій державі, написала учасниця фольклорно-етнографічного колективу Каленик Катерина Петрівна .

Після зйомок у студії, колектив "Демівчанка" відвідав святі місця у Києві: це і Києво - Печерська Лавра, і могила матушки Аліпії, і музей Великої Вітчизняної війни під відкритим небом, музей виробів майстрів-умільців, привезений учасниками колективів і подарованих на передачі "Фольк-Мюзік".   Будучи в столиці, учасники колективу відвідали Майдан Незалежності вшанували тих, хто віддав своє життя за майбутнє України, й поставили свічку за загиблих під час Революції Гідності.

Учасники колективу дякують Демівському сільському голові Павлу Кифоренко за допомогу в організації поїздки до міста Києва, своїм спонсорам, які постійно допомагають "народному" колективу фінансово Петру Каленику, Павлу Каленичу, Сергію Білику, Олександру Атаманенку, Олександру Бевзюку, Тетяні Рудик.