День боротьби за права кримсько-татарського народу
20.05.19

Примусове виселення стало однією із найбільш злочинних і ганебних спецоперацій тоталітарного комуністичного режиму Радянського союзу.

Верховна Рада України цілком обґрунтовано визнала депортацію 1944 року геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Депортація – злочин без строку давності, а злочинці, які холоднокровно спланували акцію геноциду – не мають права на прощення.



Моторошні спогади очевидців про депортацію та подальше життя в тих жахливих умовах, які підготувала їм радянська влада, нікого не можуть залишити байдужим, скільки б часу не сплило. 

Волелюбний народ повернувся-таки до рідного Криму. І разом ми всі будували незалежну Україну. 

В 2014-му, незадовго до сімдесятих роковин депортації, вже пострадянська, але так само авторитарна Росія анексувала український Крим. Тисячі кримських татар поневолі змушені знову покидати рідні домівки. 

Але священне право кримських татар вільно жити на рідній землі буде відновлено – остаточно і безповоротно. За допомогою усіх можливих засобів і механізмів, прийнятних у цивілізованому світі.

Пам’ятаймо, що Крим – це Україна, а Україна – це Європа! Частина цивілізованого світу, де цінується людська гідність і суверенні права народів!


Голова райдержадміністрації                Голова районної ради
    Сергій ПУСТОВИЙ                                  Сергій П'ЯНІЩУК

 
 
123