Депутати обговорювали питання порядку денного чергової сесії
09.02.18

9 лютого 2018 року під головуванням Сергія П'яніщука, голови районної ради,  відбулось спільне засідання президії районної ради та постійних комісій. В роботі засідання взяли участь заступник голови районної ради Наталія Крук, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук, заступник голови райдержадміністрації Ольга Беседа, запрошені - начальник фінансового управління райдержадміністрації Ніна Решетник, начальник  відділу освіти райдержадміністрації Галина Деменчук, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав Мартинюк, начальник районного сектору ДСНС  України у Вінницькій області  Анатолій Гончар.

Першим питанням порядку денного був звіт голови Чечельницької райдержадміністрації Сергія Пустового. Сергій Михайлович поінформував присутніх про те, що було зроблено в 2017 році, які є проблеми в районі  та перспективи їх вирішення. Також повідомив, що 14 лютого в актовій залі адмінбудинку він публічно звітуватиме про свою діяльність у 2017 році .Наступними питаннями були щорічні звіти начальника Чечельницького відділення поліції Бершадського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області Романа  Басалиги  та керівника Бершадської місцевої прокуратури Володимира Гирби . Сергій П'яніщук коротко поінформував щодо цих питань депутатів та присутніх.

Щодо умов проведення конкурсу з визначення опорного навчального закладу в Чечельницькому районі поінформувала присутніх Галина Деменчук.

Далі перейшли до  обговорення перспектив розвитку медичної галузі району.

Головний лікар лікарні планового лікування Сергій Могила зупинився на основних моментах реформування первинної ланки та подальші кроки щодо реформування вторинної ланки. Він зазначив,що з ІІ кв. 2018 року пацієнти підписуватимуть декларації з обраними лікарями. Проводиться інформаційна робота з пацієнтами стосовно заключення договору, розміщуються актуальні матеріали у ЗМІ.

До порядку денного спільного засідання  президії  та постійних комісій внесено питання про делегування членів до складу Госпітальної ради Східного госпітального округу Вінницької області від Чечельницького району. Сергій Могила ,  зазначив, що відповідно до ч.2 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 року № 953-р, яким затверджено перелік та склад госпітальних округів Вінницької області,  постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 932 «Про затвердженя Порядку створення госпітальних округів», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 18 грудня 2017 року № 1621 “Про внесення змін до Примірного положення про госпітальний округ», необхідно внести клопотання про делегування до складу Госпітальної ради Східного госпітального округу Вінницької області  двох членів від Чечельницького району. Тому неохідно визначитися з кандидатурами якнайшвидше.

З бюджетними питаннями присутніх  ознайомила Ніна Решетник, начальник фінансового управління районної державної адміністрації.

В ході засідання депутати розглянули ще ряд питань та підтримали  їх  винесення на розгляд сесії районної ради,

Окрім того з інформацією про хід виконання Програми зайнятості населення Чечельницького району за 2017 рік перед присутніми виступила директор районного центру зайнятості  Олена Котенко.

    

123