До 2017 року – місяць
28.11.16

Сьогодні, 26 листопада, відбулася щотижнева нарада у голови райдержадміністрації. Голова РДА Сергій Пустовий виступаючи перед присутніми керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та керівниками установ району зазначив, що сьогодні вже можна підвести попередні підсумки роботи за рік. В контексті сказаного, Ніна Решетник – начальник фінансового управління РДА – поінформувала, що до районного бюджету з початку року надійшло 30, 7 млн.грн., однак у листопаді знизився темп надходження коштів. Заборгованість по соціальних виплатах сьогодні складає майже 2,5 млн.грн. Сьогодні управління працює над складанням бюджету на 2017 рік.

Станіслав Мартинюк – начальник управління праці та соціального захисту населення РДА доповів, що за субсидіями цього річ звернулася 2841 сім’я, що на 600 більше, ніж вторік. До речі сказати, й сума коштів на цей вид соціальної допомоги істотно збільшилась – майже на 800 грн. Сьогодні перерахунки по субсидіях зроблено всім. Працівники управління працювали у вихідні дні та позаурочний час, аби вчасно зробити перерахунки.

Віталій Головань – провідний спеціаліст сектору молоді та спорту поінформував присутніх про проведені спортивні змагання із настільного тенісу. Крім того, 113 дітей із багатодітних сімей, в яких виховується 5 і більше дітей до дня Святого Миколая отримають новорічні подарунки. Робота сектору в даному напрямку уже розпочалась.

Про роботу офіційного сайту РДА доповіла головний спеціаліст організаційного відділу РДА Олеся П’яніщук.

Тетяна Фаренюк – директор центру соціальних служб для молоді – надала інформацію про роботу працівників центру із кризовими сім’ями. Зокрема, із 143-ма дітьми учасників АТО, 22-ма дітьми переселенців із східних областей України, 77-ми дітьми з інвалідністю. Всі ці категорії дітей отримають новорічні подарунки. Відрадно, що стараннями центру у свою родину повернулося двоє дітей, які раніше були вилучені і перебували у інтернатному закладі.

Очільник та заступник медичних закладів району – Сергій Могила та Іван Янчук – були одностайні у докладі щодо забезпечення медичних установ паливом. Іван Янчук запевнив, що капітальний ремонт ФАПу у цукрозаводі завершується, у с.Попова Гребля налагоджено виїзні прийоми лікаря у зв’язку із вакансією фельдшера у селі.

Олег Шестаківський – завідувач сектору надзвичайних ситуацій – довів присутнім завдання щодо створення трьох підрозділів місцевої пожежної допомоги (села: Каиашин, Вербка, Ольгопіль).

Про роботу служби у справах дітей розказав начальник – Олександр Стратійчук. З його слів, іще 50 дітей із числа сиріт та позбавлених батьківського піклування, усиновлених та під опікою отримають новорічні подарунки уже найближчим часом.

Начальник відділу освіти РДА Галина Деменчук зазначила, що сьогодні в школах району відбувається другий етап всеукраїнських олімпіад. Навчальний процес відбувається за планом. Йдуть до завершення роботи по встановленню двох котлів та ремонт теплотраси у Чечельницькій школі №2.

Аліна Шумило – начальник відділу культури і туризму РДА доповіла про ряд заходів, які відбулись у районі за сприяння відділу. Це – творчий вечір Ольгопільського хору, презентація книги П.Чернієвського, мітинг-реквієм до Дня вшанування жертв голодоморів, інше. Сьогодні здійснюється облаштування музею в с.Ольгопіль.

Начальник пожежної частини доповів про роботу пожежної частини. Протягом жовтня сталося 2 пожежі в Чечельнику і 1 в с.Тартак. На жаль, в Тартаку під час пожежі загинула людина. Всього з початку року загинуло під час пожеж  троє людей.

Наталія Никитюк – завідувач сектору правового та кадрового забезпечення – нагадала присутнім про зміни кадровій роботі, відповідно до нового Закону України «Про державну службу».

Заступник голови РДА Ольга Беседа поінформувала присутніх про засідання громадської ради, яке відбудеться сьогодні та про винесені на розгляд питання медичної реформи.

Перший заступник голови РДА Віталій Савчук зазначив, що із 12 районних проектів 10 реалізовано. На часі – роботи по перезатаренню ядохімікатів у с.Демівка. Для цих робіт із обласного бюджету уже виділено 24,8 тис.грн.

Перед присутніми виступив голова районної ради Сергій П’яніщук, який націлив присутніх на підготовку програми соціально-економічного розвитку району на 2017 рік. За 3 тижні має відбутися остання в цьому році сесія районної ради, на якій планується представити на затвердження проект бюджету на 2017 рік.

Підводячи підсумки наради, голова РДА Сергій Пустовий дав доручення на проведення чергової інвентаризації землі, дотримання трудової дисципліни та своєчасне виконання всіх завдань і доручень.

   

123