До 204-ї річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка
13.03.18

На початку березня  по всій Україні   відзначали  204 – річницю  від дня народження великого сина українського народу, геніального поета, художника, мислителя Т.Г. Шевченка.

Він прожив усього 47 років, із яких 24 був у кріпацтві, 10 років мучився в солдатській неволі на засланні, і всього 13 років був вільною людиною.

У шевченківські дні в бібліотеках  Чечельницького району  були оформлені книжкові виставки присвячені пам’яті великого кобзаря Т. Г. Шевченка. Матеріали про життя і діяльність великого українського поета та художника Т.Г. Шевченка представлені у розділах: "Натхненне слово Кобзаря", "В сім'ї вольній, новій", "Лауреати Національної премії України ім. Т. Шевченка", "Шляхами великої долі", "Пензлем Шевченка".

Також у адміністративному приміщені Чечельницької районної ради  відбувся районний відбірковий конкурс читців різної вікової категорії  «Кобзар і Україна»   На святі звучали  вірші великого генія Кобзаря, діти розповідали твори сучасних українських авторів про життєвий шлях Т. Шевченка.  Переможців було відзначено дипломами  відділу культури і туризму та  подарунками.

 

 

123