До уваги внутрішньопереміщених осіб
01.06.16

 

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 14.03.2016 року №167 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», відповідно до якої з1 липня 2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам буде здійснюватися лише через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України». 
Для забезпечення виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам здійснюється емісія (виготовлення) платіжних карток, які одночасно є пенсійними посвідченнями. При цьому, якщо особа одержить таке посвідчення, то пенсійне посвідчення загальновстановленого зразка їй не видаватиметься.
Електронне пенсійне посвідчення виготовлятиметься на ім'я особи, якій призначено пенсію. Якщо особа не повнолітня, то зазначатиметься прізвище, ім'я та по батькові батька (матері) або опікуна чи піклувальника.
У електронному пенсійному посвідченні зазначатиметься графічна та електронна інформація про власника та його електронний цифровий підпис. Крім того вказуватимуться відомості про вид пенсії, группу, причину інвалідності й строк, на який установлено інвалідність.
Уразі продовження строку призначення пенсії, установлення інвалідності або продовження її на новий строк відбуватиметься емісія нового посвідчення.
Виготовлення електронного посвідчення здійснюватиметься на підставі заяви пенсіонера, поданої до територіального органу Пенсійного фонду України, протягом 30 робочих днів із дня прийняття такої заяви.
Електронне пенсійне посвідчення видаватиметься у вказаному в заяві відділенні банку особисто пенсіонерові.
Нове пенсійне посвідчення як платіжна картка діятиме до трьох років за умови, що фізична ідентифікація одержувача пенсії у відділеннях банку відбуватиметься перші два рази кожні 6 місяців, а надалі – кожні 12 місяців. Загалом таке пенсійне посвідчення використовуватиметься як платіжна картка до закінчення строку її дії, або в разі закінчення строку призначення пенсії.
В зв'язку з вище зазначеним, одержувачам пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, необхідно звернутися до  територіальних органів Пенсійного фонду України та подати заяви для заміни пенсійних посвідчень на платіжні картки, які одночасно є пенсійним посвідченням.
123