До уваги журналістів! Цикл тренінгів "Юридичні аспекти висвітлення

До уваги журналістів! Цикл тренінгів «Юридичні аспекти висвітлення парламентських виборів 2014 року в Україні»

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів та представників ЗМІ взяти участь у дводенному тренінгу «Юридичні аспекти висвітлення парламентських виборів 2014 року в Україні». Навчання відбудуться у Вінниці - 21-22 вересня.

Під час тренінгу учасники ознайомляться зі змінами до закону про вибори, набудуть навичок висвітлення соціологічних досліджень та проведення опитувань громадської думки, екзит-полів.
Тренінг охопить такі важливі для журналістів питання як:
- особливості виборчої системи в Україні в 2014 році,
- процес формування виборчих комісій,
- висування кандидатів,
- процес організації підрахунку голосів,
- вибори на окупованих територіях,
- оскарження результатів виборів,
- право кандидата на відповідь,
- відмінності між поняттями «Інформування виборців та агітація»,
- використання ЗМІ під час виборів,
- особливості діяльності ЗМІ на виборах.

Місце проведення: Точні дані про місце проведення будуть повідомлені відібраним учасникам пізніше
Час проведення: перший день - 10.00 – 18.00; другий день -10.00 – 17.00.
Умови участі:
Для участі у тренінгу необхідно заповнити ОНЛАЙН-ЗАЯВКУ http://bit.ly/elections-media-coverage. Дедлайн подачі заявки на участь у тренінгу у Луцьку - 14:00, 15 вересня, у Вінниці - 14:00, 17 вересня.
Підтвердження участі відібрані учасники отримають наступного дня до 19:00 після дедлайну. Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови в участі.
Участь у тренінгу є безкоштовною.
Учасникам відшкодовуються витрати на проїзд в обидва боки (окрім літака, таксі та вагонів-СВ) за наявності проїзних квитків. Крім того, учасників забезпечують харчуванням та проживанням (для мешканців інших міст).

Детальніше про тренерів:
Євген Радченко – працював міжнародним спостерігачем, керівником групи міжнародних спостерігачів, консультантом виборчих штабів, керівником групи юридичних консультантів виборчого штабу. З 1994 – по 2004 працював Заступником Голови Правління Комітету Виборців України. У 2004 –2005 працював Координатором виборчих програм Асоціації американських юристів (ABA/CEELI), основною його діяльністю було впровадження проектів, пов’язаних з поліпшенням юридичних процедур на виборах в Україні. З 2005 по 2008 рік працював Радником з питань виборів та управління Координатора проектів ОБСЄ в Україні, де займався впровадженням проектів, пов’язаних з виборами. Нині Євген Радченко працює Директором з розвитку в МГО «Інтерньюз-Україна», де займається стратегічним плануванням діяльності організації, просуванням комерційних проектів, аналізом ефективності проектів, їх трансформації, комунікацією всередині і назовні організації, пошуком нових партнерів, PR-активністю та організацією масових заходів. З 2009 року – Експерт Венеціанської Комісії. Працював на виборах у 14-ти країнах.
Павло Моісеєв – Голова Громадської ради при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, Директор з правових питань «Інтерньюз-Україна», займається управлінням юридичними справами організації, організацією процесу лобістської / законотворчої діяльності, взаємодією з державними органами, розробкою та впровадженням PR-стратегій організації, стратегічним планування та розвитком правових проектів. Провів понад 90 тренінгів щодо регулювання рекламної діяльності, спонсорства, оподаткування реклами, доступу до публічної інформації, правовому захисту журналістів, діяльності ЗМІ під час виборів. Член експертної ради з питань діяльності медіа під час виборів у 2006, 2007, 2010 роках. Член робочих груп: з підготовки проекту Виборчого кодексу (з питань ЗМІ та інформації); експертної ради при Секретаріаті Президента з питань мовної політики (2005-2006). Проводив курси підвищення кваліфікації для центрального апарату, представників та секретаріатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2006, 2007). У 2002-2004 Керівник проекту Правовий аудит, займався консультуванням та судовим захистом електронних і друкованих ЗМІ. Працював у Національному банку України, мав приватну юридичну практику.

Додаткову інформацію Ви можете отримати у координатора тренінгу Ольги Михайліченко за тел. (044) 458 44 40, (050) 845-36-02, або написавши на електронну адресу omykhaylychenko@internews.ua
Тренінг проводиться МГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «У-Медіа» міжнародної організації Інтерньюз Нетворк за фінансової підтримки АМР США.
 
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА