Добровольці - люди доброї волі
14.03.18

14  березня вдруге за роки української незалежності чечельничани відзначили День українського добровольця. На урочисте зібрання запрошені учасники АТО, родини загиблих захисників, громадськість. Сергій Михайлович привітав запрошених учасників АТО, громадськість району з  Днем українського добровольця із побажав завжди залишатися сильними, принциповими, мужніми, а також - міцного здоров'я, щастя, злагоди і благополуччя у всіх родинах,  удачі та мирного неба на нашій землі!

Чечельничани вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Героїв АТО, які загинули під час бойових дій.

Перед учасниками зібрання виступили аматорські колективи району з тематичною концертною програмою.

 Затим, громадськість селища взяла участь у покладанні квітів до могил загиблих захисників України.

Нагадаємо, що від початку 2014 року добровольцями в українське військо записалися 60 тис. українських військовослужбовців, в ряди яких одними з перших стали наші земляки: Руслан Халус, Сергій Савенецький, Володимир Шепітко, Валентин Галушко, родина Осадчих Ольга і Павло, Олександр Бугаєць, Віталій Діденко, Євгеній та Руслан Діхтярі.

Перша втрата наших односельчан була серед добровольців, це Руслан Халус, і, в першу чергу сім’я Руслана, наша громада, відчули наміри діючої армії нашого сусіда, Російської Федерації, які діють цинічно підло і підступно.

Через зону бойових дій на Донбасі пройшли 190 наших земляків-чечельничан, які зі своєї волі, без примусу, отримували повістки, свідомо віддавши свій громадянський обов’язок землі, яка їх зростила,

Сьогодні пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних сил України, боронять українську землю 33-є наших односельчан, які несуть службу за контрактом. Важливо зазначити те, що 16 із них це ті, хто пройшов АТО по мобілізації. Без перебільшення ці люди Герої, які прийняли бій, вистояли.  Тому це свято перш за все тих людей, які  за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників.

З числа безпосередніх учасників бойових дій за участь у військових діях по захисту Батьківщини відзначені спеціальними нагрудними знаками 132 наших земляків, відзнаками Президента України нагороджено 25 вихідців нашого району.

Саме ці люди стали одним із стовпів змін у країні… Тільки стабільність і впевненість у завтрашньому дні можуть служити заставою плідної праці та високих досягнень, які дозволять добитися процвітання України і забезпечити гідне майбутнє наших дітей!

123