Доручення голови ОДА щодо першочергових заходів на 100 днів діяльності

 

Доручення голови ОДА щодо першочергових заходів на 100 днів діяльності виконано вже на 80 %
 
Про це керівник Вінниччини Анатолій Олійник зазначив під час прес-конференції, що відбулася 5 травня у приміщенні обласної державної адміністрації.
Очільник регіону зауважив, що за два місяці роботи частина завдань, відображених у дорученні, вже виконана, а за окремими напрямками є конкретні результати.
Так, підтверджено наміри про співробітництво з усіма іноземними партнерами Вінниччини. Вживаються заходи для забезпечення відкритого діалогу і співпраці з представниками громадянського суспільства та депутатським корпусом, підтвердженням чого є, наприклад, розпорядження про створення земельної комісії при голові ОДА, яка проводить попередній розгляд земельних питань. Здійснюється своєчасна виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, а з метою забезпечення громадського спокою, забезпечено співпрацю правоохоронних органів з громадськими формуваннями області.
«Що стосується медичної реформи, то зобов’язання, яке ми брали на себе щодо створення робочої групи, напрацювання пропозицій та їх направлення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, - виконано. Продовжується й робота по створенню оперативно-диспетчерської служби Центру медицини катастроф: вже вирішені усі фінансові питання, за кілька днів до установи будуть завезені меблі, по графіку надходить і медичне обладнання. Тож маємо сподівання, що у стоденний термін завершимо цей об’єкт, - зазначив голова облдержадміністрації. – Крім того, ми підтвердили свою участь у співфінансуванні проекту Світового банку, що передбачає створення регіонального центру серцево-судинних захворювань».
За словами Анатолія Олійника, вирішено також питання підвозу персоналу Ладижинського дитячого будинку-інтернату, завершено будівництво артезіанської свердловини у Тиврівському будинку-інтернаті геріатричного профілю та триває робота над виготовленням проектно-кошторисної документації на ремонт даху цієї ж установи.
Інформував голова ОДА і про проведення ревізії незавершеного будівництва газопроводів у населених пунктах області й напрацювання пропозицій щодо вирішення цієї проблеми у перспективі. До прикладу навів село Зарванці Вінницького району, де на зустрічі з людьми, які ще не завершили газифікацію будинків, досягнуто домовленостей про зняття цього питання з порядку денного вже до кінця року. Завершення таких же робіт протягом 100 днів планується і в Тульчині та селі Яланець Томашпільського району.
Серед актуальних питань, визначених у дорученні, Анатолій Олійник виокремив також проблему питної води, вирішенню якої сприятиме участь територіальних громад регіону у міжнародних проектах ПРООН/ЄС та DESPRO. Водночас керівник області інформував журналістів і про направлені до Кабінету Міністрів України пропозиції та ініціативи Вінниччини щодо децентралізації спиртової галузі.
А відтак запевнив: не менш активна робота ведеться й за всіма іншими пунктами визначеного доручення.