Досвід роботи ОСББ - взяти на замітку
14.06.17

Тільки минулого тижня ОСББ та ЖБК залучили у державних банках 3,5 млн грн. на впровадження енергоефективних заходів в багатоповерхівках. Для порівняння: позаминулого тижня ОСББ отримали у державних банках на ці цілі 2,8 млн гривень.

Як наголошує Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, наразі маємо вдалий період для проведення енергоефективних заходів. В літню пору року можна підготуватися до нового опалювального сезону. Наприклад, термомодернізувати будівлі, замінити вікна на енергоефективні, модернізувати системи теплопостачання тощо.

При цьому, завдяки програмі «теплих» кредитів, ОСББ заощаджують майже половину витрат та навіть більше під час впровадження заходів з енергоефективності.
Наприклад, ОСББ «Осипенко» Запорізької області нещодавно переконалося у перевагах програми. Голова ОСББ Людмила Павлова повідомила, що ОСББ отримає від держави компенсацію 57,5% суми кредиту, залученого на встановлення ІТП. За її розрахунками, протягом п'яти років ОСББ повинно повернути банку лише 42,5% суми кредиту. Крім цього, відсотки за кредитом зараз відшкодовуються за спеціальною програмою з міського бюджету.

Нагадаємо, що з початку дії програми «теплих» кредитів нею скористалося 861 ОСББ, залучивши більше 113 млн грн. на утеплення багатоповерхівок.


Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

123