Двоє вінничан здобули премію Кабінету Міністрів України

За участі Прем'єр-міністра України Миколи Азарова відбулася урочиста церемонія вручення Премій Кабінету Міністрів та Подяк Прем'єр-міністра України обдарованій молоді за особливі досягнення у розбудові України.
Традиційно в ці дні, починаючи з 2007 року, до Дня молоді вручається шістдесят Премій молодим людям з усіх областей країни. Премії вручаються у шести номінаціях: за виробничі досягнення, наукові, творчі та спортивні досягнення, за особисту мужність і внесок у розвиток молодіжного руху.
Як зазначив Глава Уряду, ключову роль у здійсненні поступального розвитку суспільства відіграє молодь, яка є провідником нових ідей, тією соціальною групою, яка вирішальним чином визначає зміст і характер майбутнього, концентрує в собі тенденції суспільного розвитку.
"Будемо відверті один з одним ― існує чимало проблем, з якими стикається в своєму житті молода людина. Тому всі наші спільні зусилля повинні зосередитись на розв’язанні ключових суспільних проблем, від чого залежать перспективи розбудови нашої країни. Ми розуміємо, що молодь вимагає пильної уваги суспільства і довгострокових інвестицій, без яких її потенційні можливості ніколи не розкриються. Саме тому Уряд робить все можливе для підтримки та самореалізації молодої людини", - сказав Микола Азаров.
Керівник Уряду висловив переконання, що молодіжна політика є ефективною лише тоді, коли вона здійснюється для молоді і разом з нею.
Участь у нагородженні взяв Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.
Цього року Премію отримали двоє молодих вінничан.
У номінації «За наукові досягнення» - Семенов Андрій Олександрович, доцент кафедри радіотехніки, заступник директора центру міжнародних зв’язків Вінницького Національного технічного університету, кандидат технічних наук, кандидат у майстри спорту з шахів, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих учених, автор 147 наукових і навчально-методичних праць, серед яких 28 патентів України.
У номінації «За творчі досягнення» - Васюк-Аль-Хаддіді Юлія Андріївна, викладач Вінницького училища культури і мистецтва ім. М.Леонтовича, переможниця міжнародних конкурсів, член журі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу автентичних колективів на приз Гната Танцюри. Юлія створила та очолила фольклорний гурт “Макоша”, який збирає та розшифровує найдавніші зразки фольклорної спадщини Поділля та відтворює їх у сценічному виконанні. Вокальний ансамбль “Макоша” став переможцем 11-ти міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів.