Етно-фольк-гурт "Мокоша" із Вінниці став лауреатом "Червоної рути"

Етно-фольк-гурт «Мокоша» із Вінниці став лауреатом «Червоної рути»
Вінницький етно-фольк-гурт «Мокоша» став лауреатом третьої премії Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута-2013». Перемогу колектив вінницького училища культури ім. М.Леонтовича отримав у жанрі автентичного фольклору (номінація «Співочі гурти»). Як розповіла художній керівник вінницького етно-фольк-гурту «Моко́ша» Юлія Васюк, гурт виконав автентичні подільські пісні.
Конкурс проходив у виставковому центрі «Експо-центр» у Києві. Ми виступали у жанрі автентичного фольклору, в якому було представлено близько 20-ти колективів. Для нас нагорода є дуже серйозною і почесною, адже ми не автентичний гурт. У нашому колективі дівчата з різних районів області, вокалізація досить широка, тому ми не могли бути на рівні із колективами з Рівного, Житомира, Хмельницького, які роками працюють у вузенькому колі з однієї місцевості, – каже Юлія Васюк.
Однак, можливо, саме автентичність пісень і те, що виступали наші дівчата у вишитих сорочках з домотканого полотна, справжніх тернових хустках, які збереглися у бабусиних скринях, допомогли їм перемогти у цьому жанрі.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА