Фінансування місцевих бюджетів та зміни у системі надання житлових

 

Фінансування місцевих бюджетів та зміни у системі надання житлових субсидій населенню - основні питання селекторної наради голови Вінницької ОДА
 
2 квітня голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій провів селекторну нараду з головами райдержадміністрацій і головами районних рад, керівниками структурних підрозділів РДА, селищними, сільськими головами та головами міст обласного значення, на якій розглядалися питання виконання місцевих бюджетів та зміни у системі надання житлово-комунальних послуг населенню.
Також в обласній студії були присутні заступник голови облдержадміністрації, голова бюджетної комісії обласної ради, керівники профільних департаментів ОДА та установ, що надають житлово-комунальні послуги населенню.
З інформацією про виконання місцевих бюджетів у першому кварталі 2015 року та про їх фінансування виступив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський, зазначивши, що місцеві бюджети  сьогодні виконані на 118, 5%, а планові показники річних надходжень зроблено по всіх районах області.
Валерій Коровій в свою чергу додав, що місцеві органи виконавчої влади повинні найпершим чином створити прозорі конкурентні умови та приділити увагу аграрному бізнесу, оскільки саме він є основним локомотивом економіки України.
Продовжуючи свій  виступ, Микола Копачевський також зупинився на таких питаннях, як бюджетна децентралізація та планування місцевих бюджетів на наступний квартал, і одразу ж зауважив, що сума призначень цього року буде не менша, ніж минулого, однак, поряд з цим, існує проблема забезпеченості виплат заробітної плати.
Наступним до розгляду було винесено питання надання житлово-комунальних субсидій населенню. Про особливості та переваги нової спрощеної системи  приз-начення житлових субсидій розповіла перший заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Людмила Каратаєва. Згідно даної реформи надання субсидій відбуватиметься на підставі всього двох документів: заяви та декларації (причому у спрощеній формі), а право на їх отримання відтепер матиме майже кожне домогосподарство.
В кінці свого виступу Людмила Каратаєва додала, що ця реформа системи надання житлових субсидій є справді революційною в Україні. І, щоб вона була викона належним чином, органи місцевої влади повинні дуже серйозно поставитися до цього завдання та максимально ефективно використати ті механізми, які дав їм Уряд.
Закінчив нараду Валерій Коровій словами: " Ми будемо постійно контролювати ситу-ацію в районах. Особисту відповідальність за успішне втілення на місцях нового порядку надання житлових субсидій несуть голови райдержадміністрації".           
Після завершення селекторної наради, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, підвівши підсумки, звернувся до присутніх представників органів виконавчої влади району та органів місцевого самоврядування із проханням врахувати ті відомості, які прозвучали під час обговорень, і спільно постаратися своєчасно та успішно виконати всі поставлені завдання.