Фотовиставка, присвячена визволенню м.Вінниця від фашистів, розпочала

 

Фотовиставка, присвячена визволенню м.Вінниця від фашистів, розпочала свою роботу


Зі світлин Анатолія Машевцева, що розташувались у холі кінотеатру «Родина», на глядача дивляться вінницькі ветерани, які пройшли війну багато десятиліть тому. Живе пам'ять у серцях жителів нашого міста про тих, хто 70 років тому визволив Вінниччину від німецько-фашистських загарбників у 1944 році. 

Автор фото захоплюється фотографією вже багато років, з часом захоплення переросло в професію і стало змістом життя Анатолія Машевцева. У житті фотомайстра було багато злетів: перше місце у Всеукраїнських конкурсах, дипломи Міністерства культури, перемоги в республіканському конкурсі, участь в формуванні фотоальбому «Під сонцем Батьківщини». Анатолій Павлович бере участь у культурно-просвітницькому житті міста, організовує тематичні фотовиставки, особливу увагу приділяючи ветеранам війни та праці. Його роботи ілюструють п’ятитомник «Вінничани у Великій Вітчизняній війні» та фотоальбоми «Звільнення Вінниччини», «Ветерани війни в єдиному строю».

На презентованих світлинах зустрічі ветеранів біля вінницького Вічного вогню різних років: груди, увішані заслуженими орденами та медалями, молодь, яка уважно слухає старих воїнів. Одна з старіших фото була зроблена ще 20 березня 1950 року. Пан Анатолій щороку фотографує ветеранів у цей пам’ятний день.

На виставці був присутній один з учасників визволення нашого міста, почесний громадянин Вінниці Іван Григорович Павлов. Він охоче позував з молоддю, яка завітала переглянути виставку.

Автор фото багато розповідає про спілкування з ветеранами: «Нещодавно мене вразила розповідь артилериста, який у 15 років втік на війну. Він приписав собі два роки і до кінця війни отримав два Ордена Слави. Він розповідав мені про себе, а я одразу згадав про тих юних хлопців, що були на Майдані. Адже любов до Батьківщини завжди, у всі часи, панує у душі людини» - ділиться думками Анатолій Машевцев. Його фотовиставку можна буде переглянути у «Родині» до кінця місяця.

Плине час, але на чорно-білих та кольорових фото залишаються усміхненими ветерани, які подарували вінничанам мир. Наша справа вберегти цей мир сьогодні.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА