Голова Державної казначейської служби України — на Чечельниччині!

18 районів за 3 дні!В такому швидкому та інтенсивному ритмі відбувся візит Голови Державної казначейської служби України ТетяниСлюз до Вінницької області.

Десятки зустрічей та бесід з головами районних рад, міськими, сільськими і селищними  головами та головами райдержадміністрацій, керівниками територіальних органів Казначейства, керівниками фінансових органів, розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів. Робота йшланапружено та продуктивно – потрібно було багато встигнути та почути безліч думок від колег.

Відбулася така зустріч і в Чечельницькому районі — 7 серпня 2015 року. Хоча це була п'ятниця, 18-30 вечора — представництво було доволі поважне та багаточисельне. В робочій нараді взяли участь заступник голови Чечельницької райдержадміністрації Беседа Ольга Віталіївна, заступник голови районної ради Гук Петро Іванович, представники органів фіскальної служби, Пенсійного фонду, фондів соціального страхування, фінансового управління РДА, сільські та селищний голови, керівники та головні бухгалтери бюджетних установ.  

Головнітемидля обговорення цими днями – нова система дистанційного обслуговування клієнтів :«Клієнт Казначейства – Казначейство». Новий підхід до звичних операцій. Відтепер робота відбуватиметься виключно у реальному часі.

          Переваги очевидні:

-          зменшення витрат на відрядження;

-          оптимізація друку документів;

-          поліпшення та прискорення руху інформації у системі.

   Звісно, новий підхід до ведення справ завжди викликає сумніви та питання. Відповіді та пояснення державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядуваннязмоглиотримати цими днями, з 6 по 8 серпня, від першої особи Казначейської служби.

     Крім того, за останній час відбулося багато змін у Бюджетному кодексі України. На основні зміни, які пов’язані з децентралізацією влади, ризики при можливому переході бюджетних установ на обслуговування коштів місцевих бюджетів в установи банків також акцентуваласяувага Тетяни Ярославівни.

   Голова ДКСУ відзначила суттєву позицію держави  щодо проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися у 2015 році за рахунок коштівдержавного фонду регіонального розвитку, зазначених у розпорядженні КМУ № 766-р від 17.07.2015 року.

  Актуальні питання щодо реверсних та базових дотацій, медичної та освітньої субвенції. Голова Казначейства наголосила на необхідності безумовного дотримання Порядку їх використання органами місцевого самоврядування.

  Активно долучилися до обговорення піднятих питань начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Котенко В.А., керівники територіальних громад с. Рогізка Олійник В.М., с. Червона Гребля Катеринич В.В.

    Такі візити – гарна можливість як для місцевих державних установ, так і для вищого керівництва Державного казначейства, встановити живий продуктивний контакт, що зазвичай важко організувати в звичних робочих умовах. 

  Після завершення робочої наради в райдержадміністрації Тетяна Ярославівна ознайомилася з умовами роботи управління Казначейства у Чечельницькому районі, провела зустріч з колективом, на якій окреслила перспективи розвитку казначейської служби, вислухала пропозиції працівників  щодо вдосконалення та покращення роботи Казначейства.      

      Чекаємо результатів та позитивних змін у реформуванні країни!