Голова обласної державної адміністрації А. Олійник взяв участь у

 

Голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник взяв участь у позачерговій сесії обласної Ради
12 травня відбулася позачергова 25 сесія обласної Ради 6-го скликання, участь у роботі якої взяв голова облдержадміністрації Анатолій Олійник.
Перед тим, як приступити до порядку денного депутати вшанували хвилиною мовчання патріотів, котрі загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході країни та невинноубієних громадян України, життя яких забрали сепаратисти.
Роботу ж пленарного засідання розпочав керівник виконавчої гілки влади Анатолій Олійник інформацією щодо заходів, які здійснює обласна влада в умовах суспільно-політичної ситуації в державі - забезпечення територіальної оборони регіону. Зокрема, за його словами, нині в кожному районі створено формування активних громадян, готових захищати свою Батьківщину, відкрито благодійні рахунки на їх першочергові потреби. Також відпрацьовано системи оповіщення сил швидкого реагування та схеми оперативного реагування на можливі загрози. «Держава має дбати про свою територіальну цілісність завжди. Однак на жаль, ми за роки незалежності практично і серйозно не займалися територіальною обороною в мирний час та не відпрацьовували дій на випадок інших періодів. Надолужити згаяне нам прийшлося за досить короткий і неспокійний час, - зауважив Анатолій Олійник. – Діючи у відповідності нормативних документів, Указу в.о Президента України Олександра Турчинова «Про часткову мобілізацію» було здійснено роботи, щодо розгортання батальйону територіальної оборони. До складу підрозділу входитиме 423 бійці. Для них вже виділено 90 одиниць техніки, зброю, забезпечено необхідним одягом. Нині 60 осіб командного складу, на чолі із командиром батальйону на місці дислокації проходять навчання, аби згодом підготувати решту бійців для виконання поставлених завдань» - повідомив голова облдержадміністрації.
За словами, Анатолія Олійника повне розгортання батальйону територіальної оборони має відбутися до 31 травня. Основне його завдання, спільно із бійцями спецпідрозділу швидкого реагування «Вінниця», який формується при УМВС області - посилений захист державного кордону та найважливіших для області об’єктів, а також забезпечення правопорядку на території краю. 
Крім того, очільник Вінниччини зауважив, аби область була готова до тих викликів, які сьогодні мають місце на сході держави, 7 травня було проведено навчання щодо узгодження спільних дій по ліквідації можливих провокацій, в першу чергу на державному кордоні, а також захисту і охорони важливих об’єктів. «Тренування показало певні недоліки, які нині у стадії вирішення. Однак, добре, що проблеми були виявлені саме під час навчання. Реалізація таких кроків дозволяє області бути готовою до потенційних загроз, а відтак ситуація в регіоні, хоча є складною, як і загалом в Україні, однак - контрольованою. Свідченням чого є спокійні травневі свята», - наголосив Анатолій Олійник.