Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник взяв участь у засіданні

Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник взяв участь у засіданні президії обласної Ради


10 грудня у селекторній залі обласної державної адміністрації відбулося засідання президії обласної Ради, присвячене обговоренню питань порядку денного чергової 29 сесії представницького органу. Участь у роботі президії взяв також голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, а відтак мав змогу звернутися до учасників зібрання.

«На засіданні робочої групи за присутності народного депутата України Сергія Мельничука я запропонував скликати сесію обласної Ради суто для вирішення невідкладних фінансових, економічних та соціально важливих питань. Я завжди говорив і хочу підкреслити черговий раз, що виконавча гілка влади найбільше зацікавлена в тому, щоб представницький орган працював в нормальному режимі. Але обставини, які склалися сьогодні, змушують нас проаналізувати ситуацію, за необхідності підготувати звернення та рухатися далі», - зазначив голова облдержадміністрації. Та підкреслив: якщо президія за підсумками засідання готуватиме звернення, то в ньому обов’язково має бути визначена базова позиція у діяльності депутатського корпусу – дотримання регламенту та законодавства у вирішенні будь-яких питань.

Водночас Анатолій Олійник зауважив: якщо він як керівник ОДА є каменем спотикання для роботи представницького органу влади, то на черговому сесійному засіданні варто розглянути питання про недовіру голові Вінницької обласної державної адміністрації.

Під час зібрання члени президії обговорили низку питань щодо подальшої роботи обласної Ради та дійшли згоди щодо необхідності забезпечення спокою та злагоди в регіоні. Відтак затвердили перелік питань порядку денного 29 сесії та створили робочу групу у складі представників від кожної депутатської групи і фракції задля вироблення спільної позиції обласної Ради.

 

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА