Голова ОДА ознайомився з роботою фабрики LisMaster
24.10.19

 Вчора голова ОДА Владислав Скальський разом із головою РДА Сергієм Пустовим ознайомилися з роботою меблевої фабрики LisMaster, один із цехів якої знаходяться в с.Ободівка Тростянецького району. Хоч фабрика була заснована в 2006 році,  створенню її передувала велика робота по інвестуванню в засоби виробництва, технології та людський капітал.  Вже у  рік створення було підписано перший великий контракт зі світовим гігантом у сфері меблевого бізнесу – шведською компанією IKEA. Протягом  п'яти років МФ LisMaster була одним з небагатьох українських постачальників IKEA. Вся продукція підприємства йшла на експорт, в основному в країни Західної Європи.
Сьогодні одним з основних видів діяльності МФ LisMaster є виробництво високоякісних меблів кухонної групи з масиву дерева. Головною відмінною рисою виробничого процесу є його повний цикл: від заготівлі дерева до готового продукту. Таким чином досягається можливість повного контролю якості на кожній стадії виробництва. Повний цикл виробництва і гарантія якості від виробника, разом з грамотною маркетинговою стратегією та широкою дилерською мережею, дозволяє МФ LisMaster конкурувати з найтитулованішими виробниками меблів як в Україні, так і за її межами.
Владислав Скальський пройшовся цехами, знайомлячись із кожним етапом виробництва меблів спілкувався з працівниками, розпитував керівництво про нагальні потреби та проблеми.

Меблі, виготовлені з натурального дерева,  з використанням високоякісної фурнітури приємно вражають сучасним дизайном і досить невисокою вартістю, тож попит на них щоразу зростає.
В 2015 році фабрика почала виготовляти меблі для всесвітньовідомого бренду LAURA ASHLEY. В наступному році у співпраці з англійськими дизайнерами створено нову лінію меблів «BLANCH» - спеціально для ринку Великобританії.

Разом з тим, нова лінія отримала визнання і в Україні, отримавши нагороду на міжнародній меблевій виставці KIFF'2016 завдяки перемозі в номінації «Набір меблів для спалень». У 2017 році було підписано контракт з однією з найбільших європейських меблевих компаній - мультибрендовою нідерландською компанією HABUFA. Спільно з голландцями  розроблено нову меблеву лінію «MODESTA» для меблевих ринків країн Скандинавії та BENELUX. Та крім країн Західної Європи, лінія «MODESTA» популярна і в Україні.

Насамкінець Владислав Скальський підкреслив : «Для того, щоб розвивати верхній сегмент меблевого бізнесу, підприємцям необхідно підвищувати технологічні можливості, закуповувати обладнання, яке здебільшого, виготовляється в Європі, а для цього необхідно залучати величезний кредитний ресурс. В цьому контексті надзвичайно важливим є доступ до кредитних ресурсів, чи, навіть, до вузькогалузевих кредитних програм, які були б притаманні і цікаві для нашого регіону, що стосуються, наприклад, деревообробки,- підсумував очільник області.

 Довідка:

ТОВ «LisMaster» протягом 9 міс. 2019 року було виготовлено та реалізовано продукції на суму 18 584 900 грн, із них на 6 896 800 грн реалізовано продукції за межі України (експорт).

Протягом І півріччя 2019 року придбано нові станки та обладнання на суму 622,0 тис. грн. 

На підприємстві працює 150 працівників, із них 42 жінки, із середньомісячною заробітною платою майже 5200,00 грн.

У 2019 році підприємство здійснювало реалізацію продукції за межі України. Експортерами продукції являються NathanFurnitureLTD Великобритания,  ТОВ CRINELA  Молдова,  Малимоненко  Казахстан,  ТОВ «Євроідея» Республіка Білорусь, SC ETUFARM SRL  Румунія.

 В 2020 році підприємство планує збільшити експорт продукції в країни Євросоюзу.

Меблева фабрика «LisMaster» випускає меблі для дому (використовуючи як базовий матеріал деревину дуба, ясена, клена), кухонні гарнітури – в класичному і модерновому стилі з використанням шести типів  фасаду, в десяти базових кольорах; спальні гарнітури (ліжка, шафи, комоди, туалетні столики та ін.) – в класичному і модерновому стилі у восьми базових кольорах; меблі для столових і віталень, в класичному і модерновому стилі (столи, стільці серванти, ТВ-тумби, книжні шафи і полиці та ін.), у восьми базових кольорах; інші меблі для дому, як модернові так і класичні (практично всі типи меблів, необхідні для домашнього інтер'єру). Кухонні меблі виготовляються за замовленням клієнта, проте з використанням власних розроблених базових елементів і фурнітури виробництва провідних світових брендів, таких як BLUM (Австрія), HAFELE (Німеччина), GIUSTI (Італія). Лако-фарбові матеріали – італійського виробництва.

123