Голова ОДА В.Коровій побував у Чечельнику
17.05.18

У Чечельницькому районі 17 травня з робочим візитом перебував голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

У ході робочої поїздки очільник області разом з головою райдержадміністрації Сергієм Пустовим, головою районної ради Сергієм П’яніщуком та депутатом обласної Ради Павлом Каленичем відвідав амбулаторію загальної практики сімейної медицини селища Чечельник, КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №1»  та провів зустріч з активом району.

Відповідно до медичної реформи на Чечельниччині проходить всеукраїнська кампанія «Обери свого лікаря». На сьогоднішній день майже 2 тис. жителів району уже підписали з лікарем Декларацію на медичне обслуговування. За словами Валерія Коровія, робота у цьому напрямку проведена недостатньо. «Потрібно активніше працювати у цьому напрямку, а не робити вигляд, що працюємо. 11% чечельничан обрали собі лікаря – це дуже мало. Ми повинні повернути довіру наших людей до української медицини. Для цього треба підвищувати  свій професійний рівень лікарям», - додав голова облдержадміністрації.

Спілкуючись із сімейними лікарями, він поцікавився умовами роботи щодо забезпечення якісним інтернет-зв’язоком, комп’ютерною технікою, проходженням перепідготовки. На даний час в районному центрі первинної медико-санітарної допомоги працює вісім сімейних лікарів. Нині врегульовується питання перетворення комунального закладу первинної ланки медицини у комунальне некомерційне підприємство, як того вимагає законодавство.

«В районі є гостра нестача лікарів. З боку органів влади та органів місцевого самоврядування проводиться робота по залученню медпрацівників та студентів-випускників для працевлаштування у закладах медицини Чечельницького району. Цьогоріч з районного бюджету виділено кошти на придбання житла для лікарів в сумі 500 тис.грн. Крім того, в селах Попова Гребля та Каташин заплановано придбати медпрацівникам житлові будинки на вибір»,- поінформував голова райдержадміністрації Сергій Пустовий.

123