Головний архітектор району О.Жмурко: Про роботу в 2016 році
25.01.17

Всього урайоні на 01.01.2017 р.,згідно виданих будівельних паспортів, рахується 97 недобудованих  житлових будинків.У 2016 році році видано 15 будівельних паспортів на забудову присадибних ділянок, що на 11 більше за попередній рік.   
         Введено в експлуатацію 8 житлових будинків загальною площею 715 кв.м., що в 2 раза менше попереднього року (15 будинків, 1400 кв.м.). Різниця пояснюється так званою «будівельною амністією», що діяла впродовж 2015 року. В 2016 році об’єкти вводились в експлуатацію виключно за наявності дозвільних документів на будівництво. В районі велика частка вільних житлових будинків, які не експлуатуються – 1350. Із них 290 в хорошому стані, 407 – потребують поточного ремонту. 
В минулому році введено в експлуатацію реконструйовані об’єкти:
- дитячий садок в с.Попова Гребля (28 місць);
- система водяного опалення дитячого садка в с.Тартак;
- Чечельницька ЗОШ №1.
Завершено будівництво та введено в експлуатацію фотогальванічну електростанцію потужністю 16000 кВт в смт.Чечельник (І та ІІ черги);
         Проведено реконструкції систем опалення із замінами котлів в Районній лікарні, Чечельницькій ЗОШ №1, Ольгопільській ЗОШ, дитячому садку «Калинка» в смт.Чечельник.
         Проводились роботи з реконструкції доріг з облаштуванням тротуарів по вул.Антонишена, вул.Паркова, вул.Свято-Михайлівська в смт.Чечельник. Дана робота буде продовжена в поточному році.
Розробка містобудівної документації по населених пунктах району в 2016 році не запланована.
         В 2016 році проводилась робота з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення населених пунктів містобудівною документацією. Ольгопільська та Каташинська сільські ради дали попередню згоду на початок розробки нових генпланів населених пунктів. Перед всіма сільськими радами піднімалось питання фінансування робіт з  аерофотознімання населених пунктів для актуалізації топографічної основи та створення інженерно-топографічних планів М1:2000 які слугуватимуть для розробки генеральних планів населених пунктів. Вартість аерофотознімання та виготовлення топооснови району М1:10000 становитиме 600 тис.грн., а створення інженерно-топографічних планів населених пунктів М1:2000 ще додатково 1452 тис.грн. Робота в цьому напрямку триває. 
         Райдержадміністрацією в лютому місяці 2016 року надано дозвіл ПАТ НВК «Світязь» на розробку детального плану території для розміщення підприємства сільськогосподарського призначення (особисте селянське господарство) на території Демівської сільської ради за межами населеного пункту. На даний час детальний план ще в розробці.
         В грудні місяці 2016 року райдержадміністрацією надано ще один дозвіл для розроблення детального плану території окремої земельної ділянки для розміщення підприємства з виробництва та переробки молока на території Каташинської сільської ради. Тривають роботи по збору вихідних даних.
123