Говорили про все, що цікавить Куренівську громаду
17.05.18

На загальних зборах, які відбулися 4 травня, були присутні 40 жителів села.

Про здійснену роботу у 2017 році перед односельцями звітував сільський голова Пипко Микола Степанович. Свою звітну доповідь він розпочав із демографічної ситуації. Станом на 01.01.2018 року на території села нараховується 124 жилих дворів та 281 житель, з яких проживають постійно 250, у тому числі: неповнолітні – 41, пенсіонерів – 102, працездатного населення – 115, з них працюючих – 25, у тому числі 3 підприємці, молодих сімей – 2, багатодітних – 3, одна незареєстрована сім’я, в якій виховується 11 дітей. Серед пільгових категорій: інвалід Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій – 5, у тому числі 2 учасника бойових дій в Афганістані та 3 учасника АТО, учасників війни – 7, вдів інвалідів Великої Вітчизняної війни – 2, інвалідів дитинства - 5, потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС      І категорії – 4 та вдів потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС І категорії – 2. Соціальні працівники обслуговують 24 жителі.

У 2017 році зареєстровано 1 народження, 6 смертей, вчинено 40 нотаріальних дій та видано 224 довідки, оформлено 43 субсидії. Така статистика зовсім не радує, адже переважна більшість жителів громади – люди поважного віку.

Доповідач детально ознайомив присутніх із соціальним розвитком села, з виконанням бюджету та використанням земель.

 У громаді виконується програма благоустрою села. Була прийнята програма і на 2018 рік, відповідно до якої планується виконати наступні роботи: ремонт будинку культури та бібліотеки, благоустрій громадських криниць, ремонт та грейдерування доріг, утримання вуличного освітлення, встановлення огорожі парку та проведення інших заходів. 

У роботі зборів взяли участь запрошені, які інформували громаду та відповідали на актуальні запитання: начальник управління праці та соціального захисту населення Станіслав Мартинюк, начальник відділу Держгеокадастру в Чечельницькому районі Олег Кохановський, головний лікар Чечельницького РЦПМСД Віктор Коваль, дільничний інспектор, старший лейтенант поліції Володимир Зварищук.

Долучився до їхніх виступів і перший заступник голови РДА Віталій Савчук, який зупинився на питаннях про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ. Детально й компетентно розповів присутнім про медичну реформу, яка відбувається нині в первинній ланці і відповів на всі питання, поставленні учасниками зборів щодо цього реформування, а також зупинився на питаннях військової служби за контрактом.

Завершуючи збори-сходи Куренівської громади, голова районної ради Сергій П’яніщук відмітив активність присутніх та підкреслив, що проведені збори  12-ті в районі в поточному році. Зупинився на питанні про переваги об’єднання територіальних громад, суть яких – передати більше можливостей сільським людям. Завдяки об’єднанню громад збільшуються їх доходи. Зробити перші кроки громадам допомагають і державні субвенції. «Це великий позитив і сила зазначеної реформи», - пояснив Сергій Вікторович.

Сільський голова запевнив, що ці питання, як і решту, громада намагатиметься належно вирішити.

 

 

123