Громадське обговорення по питанню формування районного бюджету
08.12.16

08 грудня 2016 р. в залі засідань адмінбудинку відбулось громадське обговорення проекту районного бюджету на 2017 рік, за участю голови райдержадміністрації  Пустового С.М. та голови районної ради П’яніщука С.В. На зібрання запрошувались керівники організацій та структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, члени громадської ради при Чечельницькій РДА, лідери політичних партій та громадських організацій, представники місцевих ЗМІ.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації Решетник Н.О. прозвітувала щодо основних показників районного бюджету на 2017 рік. Звіт супроводжувався презентацією слайдів. Згідно інформації, висвітленої на них, можна було побачити, що кошти, які розподілялись на потреби району в різних сферах в 2016 році, були виділені в сумі 103 млн.грн. В 2017 році ця цифра зміниться в сторону збільшення і становитиме близько 130 млн. грн.
Голова райдержадміністрації Пустовий С.М. в своєму виступі зауважив, що на сьогоднішній день основний ресурс формування районного бюджету – це податок з доходів фізичних осіб. Було зазначено також про збільшення орендної пдати за землю, піднятті податкової бази, що значно покращить наповнюваність районного бюджету.  Крім того, Сергій Михайлович поінформував щодо зустрічі народного депутата Ю. Македона з головами сільських рад з приводу коштів, які можна буде направити для розвитку району.
В ході зібрання було озвучено інформацію щодо проведення ремонтних робіт на території селища та району. Як наголосив голова райдержадміністрації, слід ефективно використовувати та вивчати систему ProZorro, через яку можна і потрібно проводити необхідні кошти, а також поінформовано про деякі важливі моменти добровільного об’єднання територіальних громад, про переваги страхової медицини та ін. 
 
 
 
123